2012-12-12 16:51:33
Φωτογραφία για Το ΚΕΕΜ Σπάρτης τίμησε τους πεσόντες στρατιώτες στον Καραβά
40 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την 1η Δεκεμβρίου 1972 όταν στρατιωτικό όχημα του ΚΕΕΜ Σπάρτης κατευθυνόμενο στο Καστόρι Λακωνίας εξετράπη της πορείας του στον Καραβά, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό δώδεκα οπλιτών που επέβαιναν σε αυτό.

Οι δώδεκα αδικοχαμένοι οπλίτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και  του αγήματος που θα απέδιδε τιμές, ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοκλήτου, προστάτη του Καστορίου, στην εν λόγω κωμόπολη.

Ένα χρόνο αργότερα το ΚΕΕΜ, στη μνήμη των οπλιτών του, ανήγειρε μνημείο στην ατυχή τοποθεσία και καθιέρωσε το ετήσιο μνημόσυνο.

Το μνημόσυνο τελέσθηκε και φέτος από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, εκπροσωπώντας το ΚΕΕΜ Σπάρτης, ο Συνταγματάρχης κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης.

Στρατιωτικό άγημα του ΚΕΕΜ Σπάρτης απέδωσε τιμές στους αδικοχαμένους οπλίτες, ενώ επίσης τίμησαν τη μνήμη τους με την παρουσία τους οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, οι βουλευτές του Νομού και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, το οποίο συμμετείχε και φέτος στην επιμνημόσυνη τελετή, καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βίντεο από τον «ΕΛΛΑΔΑ ΤV»: 

http://e-karavas.gr/index.php?c_id=5&n_id=378
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ