2012-12-14 10:44:02
Φωτογραφία για Liberte, Egalite, Fraternite - Κάτι νέο γεννιέται στην Κεφαλονιά
Πέρασε το Φθινόπωρο. Έφτασε ένας Χειμώνας και ένας λαός του " Δεν πληρώνω " ξεκίνησε με γοργούς ρυθμούς στο να γίνεται οπαδός αθελά του ενός κινήματος με... μοναδικό σύνθημα δεν έχω να πληρώσω.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω Κεφαλονιάς, έχοντας ως κύρια αρχή του την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ξεκινά μια νέα δράση με τίτλο (πυρήνας αλληλεγγύης).

Η νέα δράση αυτή σκοπό έχει να προσφέρει ψυχολογική και υλική υποστήριξη σε άτομα που έχουν την ανάγκη μας αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.

Άνθρωποι που από την μια στιγμή στην άλλη έχασαν την δουλειά τους ,τα σπίτια τους και σήμερα είναι στο δρόμο. Άνθρωποι πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας, σαν τον γείτονα ,τον φίλο, τον αδελφό. Άτομα που όλοι γνωρίζουμε.

Αποτέλεσμα μιας άθλιας πολίτικης ξένων και εγχώριων συμφερόντων με θύμα τον ίδιο τον πολίτη.

Πριν περίπου ένα μήνα στη Κεφαλονιά η ΔΕΗ θρασύτατα έστελνε υπαλλήλους να απειλήσουν και να τρομοκρατήσουν καταστηματάρχες για διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση που δεν εξοφλήσουν άμεσα την υπηρεσία.


Όταν πήγαιναν να πληρώσουν, για να μην υποστούν τις συνέπειες, μαζί με το αναγραφόμενο ποσό πλήρωναν ένα πρόστιμο της τάξης των 18€ με την αιτιολογία πως έχει ήδη δρομολογηθεί η διακοπή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμία διακόπη.

Ο κάθε καταστηματάρχης χρωστά 2 ως 3 ενοίκια, μισθούς υπαλλήλων, ΤΕΒΕ και φυσικά αρκετές ακάλυπτες επιταγές. Πολλά μαγαζιά κλείνουν την ημέρα τους με μηδενικό τζίρο.

Οι μαζικές απολύσεις είναι πλέον καθημερινότητα.

Μεγάλα και μικρά μαγαζιά έχουν αδειάσει από εμπορεύματα.

Φαρμακεία και νοσοκομεία έχουν βασικές ελλείψεις σε φάρμακα και καταναλώσιμα είδη (σύριγγες, βαζελινούχες γάζες, χαρτική ύλη, κτλ..)

Ελλείψεις διαπιστώνονται ακόμα και στα super-market του νησιού σε βασικά προϊόντα όπως βρεφικά γάλατα και προϊόντα εισαγωγής από το εξωτερικό κυρίως από Ευρωπαϊκές χώρες . Λόγω μειωμένης παραγωγής.

Μείζον πρόβλημα το τελευταίο διάστημα, η πρόσβαση στο νησί, που γίνεται πια με μεγάλη δυσκολία, αφού λόγω της αύξησης των καυσίμων και τη " χρεοκοπία " εφοπλιστών τα δρομολόγια έχουν ελαχιστοποιηθεί, ενώ τα πλοία που φτάνουν στο νησί για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους κρίνονται ακατάλληλα.

Η Κεφαλονιά έχει καταντήσει νησί άγονης γραμμής.

Όσο αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια εκεί οι τιμές είναι εξωφρενικές, ξεκινώντας για μια απόσταση Αθήνα - Κεφαλονιά από τη τιμή των 80 € και άνω.

Επίσης ένα ακόμα πλήγμα η τελευταία κακοκαιρία που κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής παραγωγής δυσχεραίνοντας την αγροτική οικονομία.

Δημόσια θεάματα… κολώνες της ΔΕΗ, πλατείες και δημόσιοι χώροι έχουν κατακλυστεί από τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια.

Φωνές του αέρα μιλούν για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στο Αργοστόλι και την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ (ιδιωτικοποίηση δηλ.) του Εθνικού Δρυμού οπως και ακτών του νησιού. Όλα στο σφυρί.

Την ανθρώπινη εξαθλίωση την ονομάζουν ανάπτυξη.

Μια Ελλάδα στα ζάρια των ξένων και ντόπιων μεσιτών – τοκογλύφων, που παίζουν τις ζωές μας στο φαύλο κύκλο των συμφερόντων τους.

Όλοι πια με μια φωνή, βγαλμένη από την εξαθλίωση που μας έχουν ρίξει, πρέπει να πούμε φτάνει πια.

Η θέση μας τώρα είναι στο δρόμο με όπλα τη φωνή και τη ψυχή μας.

(Πηγαίνετε, βγείτε έξω. Τα τελευταία λόγια είναι για τους ανόητους που δεν έχουν πει αρκετά. Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος...Κ.Μαρξ)

Παναγιώτης Τζαννετάτος, Κίνημα Δεν Πληρώνω Κεφαλονιάς

epitropesdiodiastop.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ