2012-12-19 10:10:33
Φωτογραφία για Ευθύνες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίθεση στη Βεγγάζη
Το προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, δέχτηκε επίθεση από ενόπλους τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ευθύνες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ασφάλεια του διπλωματικού προσωπικού επιρρίπτει η ανεξάρτητη επιτροπή που ερεύνησε τις συνθήκες της επίθεσης στην αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη της Λιβύης τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ευθύνες αφορούν στην έλλειψη παρουσίας έμπειρου προσωπικού ασφαλείας και την απόφαση να δοκιμαστούν τοπικοί πολιτοφύλακες για να προστατεύσουν την ασφάλεια.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε την Τρίτη ότι αποδέχθηκε τα ευρήματα της ανεξάρτητης επιτροπής, ενώ διέταξε να γίνουν εκτεταμένες αλλαγές για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό.

Σε επιστολή της προς την επιτροπή του Κογκρέσου, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε ότι ανέθεσε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εφαρμόσει τις αλλαγές «γρήγορα και πλήρως» και σκιαγράφησε μια σειρά από βήματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας των διπλωματών των ΗΠΑ.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν εκατοντάδες επιπλέον πεζοναύτες σε θέσεις ασφαλείας στις αποστολές στο εξωτερικό, σημειώνει η κ. Κλίντον, που ζητεί περισσότερα χρήματα για την βελτίωση της ασφάλειας και θέτει θέμα τοποθέτησης ενός αξιωματούχου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίβλεψη των θέσεων «υψηλής απειλής».

Υπενθυμίζεται ότι στην επίθεση αυτή που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 σκοτώθηκε ο πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς και τρία ακόμη μέλη του διπλωματικού προσωπικού.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ