2012-12-22 07:59:03
Φωτογραφία για «Αναιμική» ανάπτυξη στη Γαλλία το 2013
Εκτιμήσεις δυσμενέστερες από τις με κυβερνητικές προβλέψεις για την ανάπτυξη στη Γαλλία το 2013, δημοσιοποίησε το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής και οικονομικών μελετών (INSEE) της χώρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του INSEE, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη μόλις 0,1%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σε καθένα από τα δύο πρώτα τρίμηνα του επόμενου έτους.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η γαλλική οικονομία θα πρέπει να αναπτυχθεί με ρυθμό 1% κατά το β' εξάμηνο για να επιβεβαιωθεί ο στόχος της κυβέρνησης για συνολική ανάπτυξη 0,8%. Αυτό όμως φαντάζει μάλλον ουτοπικό...

Σημειώνεται δε πως μόνο αν όλα εξελιχθούν θετικά θα καταστεί δυνατόν για τη Γαλλία να επιτύχει τον στόχο της Ε.Ε για εθνικά ελλείμματα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα Λε Μοντ, ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία Όλι Ρεν υπενθύμισε πως ο στόχος του 3% αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την Ευρωζώνη.

Ο κ. Ρεν κατέγραψε επίσης την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στη Γαλλία, προσθέτοντας πως η χώρα «δεν έχει βγει ακόμη τελείως από την τρικυμία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ