2012-12-22 10:11:30
Φωτογραφία για ΜΕ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Η Ferrari
Δύο διαφορετικές σχεδιαστικές ομάδες θα σχεδιάσουν το μονοθέσιο της Ferrari, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Στεφάνο Ντομενικάλι, υπό το βλέμμα του Έλληνα Νίκου Τομπάζη.

Η σκουντερία θα προβεί σε αναδιοργάνωση για να ανταγωνιστεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τη Red Bull και τη McLaren στο μέλλον και το τελικό σχέδιο χρειάστηκε μήνες για να εκπονηθεί, σύμφωνα με το "contra.gr".

Ο Ιταλός παράγοντας γνωστοποίησε πως η Ferrari θα χρησιμοποιήσει το αεροδυναμικό τούνελ της Toyota στην Κολονία για τις δοκιμές της, μέχρι τον Αύγουστο, όταν και το δικό της θα είναι έτοιμο, μετά τις βελτιώσεις που πραγματοποιούνται.

"Υιοθετήσαμε και μία καλύτερη μέθοδο διαμοιρασμού της εργασίας μεταξύ εκείνων που θα τρέχουν το αεροδυναμικό τούνελ κι εκείνους που θα συγκεντρωθούν στο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς", εξήγησε ο Ντομενικάλι.

"Φέτος είδαμε πως όταν κάνεις υπερβολικά πράγματα ταυτόχρονα, ίσως δεν είσαι αρκετά αποτελεσματικός".


Ως εκ τούτου, η ιταλική ομάδα που ψάχνει πρωτάθλημα στους κατασκευαστές από το 2007, χώρισε σε δύο σκέλη τη δημιουργία νέων μονοθεσίων. Αυτό με το οποίο θα αγωνιστεί το 2013 θα το επιμεληθεί ο Σιμόνε Ρέστα και θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, πριν από το πρώτο τεστ στη Χέρεθ της Ισπανίας (5 Φεβρουαρίου).

Ο Φάμπιο Μοντέκι θα επικεντρωθεί σε αυτό του 2014, σε μία σεζόν με πολλές αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1, που θα οδηγήσουν σε ένα απαιτητικό αυτοκίνητο.

Επικεφαλής και των 2 σχεδιαστικών τμημάτων θα είναι ο αρχισχεδιαστής της σκουντερία, Νίκος Τομπάζης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ