2012-12-24 11:55:03
Φωτογραφία για Τσίπρας: Νιώθουμε όπως οι επιστήμονες του Μεσαίωνα
Την πίστη του στις δυνάμεις του ελληνικού λαού τον οποίον κάλεσε να μη χάσει την ελπίδα του, εξέφρασε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας «Τούτες τις ώρες», είπε, «που ο λαός μας περνά τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα των τελευταίων χρόνων, η σκέψη μας και η δράση μας βρίσκεται στους πιο αδύναμους. Στόχος μας, να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την αντίσταση, να μην αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει, να μη σκύψει κανείς το κεφάλι τούτη τη δύσκολη ώρα. Ώστε να μπορέσει να αντέξει ο λαός μας να οργανώσει τη μεγάλη του αντεπίθεση. Την αντεπίθεση της απελευθέρωσης από τον ζυγό του μνημονίου για να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Εύχομαι σε κάθε Eλληνίδα και σε κάθε 'Ελληνα, αυτά να είναι τα τελευταία στενάχωρα Χριστούγεννα που περνάμε. Γιατί ο λαός μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον ανθρωπιάς, ένα μέλλον προκοπής και δικαιοσύνης. Είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρει» κατέληξε.


Συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Μπουένος Άιρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο βασικός ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποίησε, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, η «Carta Abierta” («Ανοιχτή Επιστολή»), μια ομάδα διανοουμένων της Αργεντινής-που ιδρύθηκε το 2008 - ο λόγος των οποίων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και επιδρά καταλυτικά στη χάραξη πολιτικής στη χώρα.

Όπως είπαν, υποδεχόμενοι τον Αλέξη Τσίπρα, παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την πορεία του καθώς εκτιμούν ότι αναδύθηκε μια πολιτική δύναμη (ο ΣΥΡΙΖΑ), που μπορεί να επηρεάσει τα μέγιστα τη συντηρητική πολιτική σκηνή της Ευρώπης.

Ο κ.Τσίπρας, παρουσιάζοντας την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα μας «η νεοφιλελεύθερη πολιτική της σκληρής λιτότητας, με τους δείκτες της ανεργίας να καλπάζουν και το 1/3 του ελληνικού λαού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας», επισήμανε πως «η ραγδαία ύφεση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, πέρα από την ανθρωπιστική κρίση που δημιουργεί, απειλεί με επιβράδυνση την παγκόσμια οικονομία».

Μίλησε για συνειδητή απόπειρα παραχάραξης της νεώτερης οικονομικής ιστορίας και επανέλαβε πως πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας θα σήμαινε κατάρρευση του ίδιου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αποσαφήνισε, δε, για μια φορά ακόμη ότι στόχος των επισκέψεών του στη Βραζιλία και την Αργεντινή δεν είναι η αντιγραφή ενός μοντέλου, αλλά το να καταδειχθεί ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος.

«Μπορεί να σας φανεί παράξενο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «αλλά νιώθουμε όπως οι επιστήμονες την εποχή του Μεσαίωνα. Δε λέμε βέβαια ότι η γη γυρίζει αλλά λέμε κάτι εξίσου προφανές: ότι η λιτότητα καταστρέφει. Και οι αντίπαλοί μας μας στέλνουν στην Ιερά Εξέταση των media που ελέγχουν. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι στο τέλος ο Διαφωτισμός θα νικήσει τον Μεσαίωνα και η ελπίδα τον φόβο».

Ιδιαίτερη ήταν η – πέραν των δύο ωρών - συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον, διεθνούς φήμης, Αργεντίνο σκηνοθέτη Φερνάντο Σολάνας.

«Ο κοινός εχθρός των δύο λαών μας», είπε ο κ. Σολάνας, «έχει ονοματεπώνυμο και είναι οι υπερεθνικοί, αδιαφανείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που θέλουν τους λαούς ομήρους, δεμένους σε μια λογική ανάπτυξης που εξυπηρετεί μόνον αυτούς, στερώντας από τους πολίτες κάθε δυνατότητα να σχεδιάσουν το μέλλον τους». Και στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και σεβασμού, όπως είπε, στον αγώνα του ελληνικού λαού, τον κάλεσε «να μη χάσει τον ελπίδα του, να μην εγκαταλείψει τον αγώνα και να αναζητήσει τις εναλλακτικές λύσεις στο μονόδρομο που του επβάλλουν».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων με εκπροσώπους της ομογένειας.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ