2012-12-30 16:14:42
Φωτογραφία για «Ηλεκτροσόκ» και μέσω… δήμων...!!!
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι σχετικές εντολές που έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών είναι σαφείς: 

Στους υπερχρεωμένους Δήμους θα εγκαθίσταται Επίτροπος του Κράτους, ο οποίος μεταξύ άλλων θα... μπορεί να αυξάνει τα τέλη υπέρ των ΟΤΑ που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή να επιβάλλει νέα! Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη ο δήμος Ρόδου έχει τεθεί σε καθεστώς εποπτείας και αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των τελών, μεταξύ των οποίων είναι τα τέλη Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, αποκομιδής σκουπιδιών και άλλα πολλά.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους δημοσιονομικά απείθαρχους δήμους, δημιουργείται παρατηρητήριο στο υπουργείο Εσωτερικών που θα παρακολουθεί, σε μηνιαία βάση, την εκτέλεση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων που εντάσσονται στο μητρώο των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Το παρατηρητήριο θα διαθέτει ως πρόεδρο ένα σύμβουλο του ελεγκτικού συνεδρίου και θα στελεχωθεί από το γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΕΣ, από έναν εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ή Περιφερειών Ελλάδας και το Γενικό Διευθυντή Θησαυροφυλακίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


Σε μηνιαία βάση, το παρατηρητήριο θα ελέγχει την πορεία των οικονομικών των ΟΤΑ, όπως αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό τους. Θα τίθενται τριμηνιαίοι δημοσιονομικοί στόχοι, για τους οποίους, εάν υπάρχει απόκλιση 10%, το Παρατηρητήριο θα διαμορφώνει προτάσεις για το πώς μπορούν να συμμαζευτούν οι δαπάνες, με στόχο την αποτροπή δημιουργίας ελλείμματος.

Εάν μετά την πάροδο έξι μηνών, η «μαύρη τρύπα» παραμένει, ο ΟΤΑ τίθεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος ή η Περιφέρεια θα πρέπει, παντοιοτρόπως, να αυξήσει τα έσοδά του, προχωρώντας σε διεκδίκηση των οικονομικών απαιτήσεων, αναστολή προσλήψεων, μετατάξεις και αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές.

Έτσι, οι ελλειμματικοί δήμοι, θα αναγκάζονται να προχωρούν σε αύξηση του ΤΑΠ, έως και 3‰, από 0,25 έως 0,35‰ σήμερα.

Εάν ισχύσει αυτό, ιδιοκτήτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, θα πληρώνει, ετησίως, ΤΑΠ 600 ευρώ από 50-75 ευρώ, σήμερα.

Πιθανές αυξήσεις του ΤΑΠ θα τορπιλίσει τους προϋπολογισμούς χιλιάδων νοικοκυριών σε «κόκκινους» δήμους, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ σε ιδιώτες αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ και 14 δήμοι εμφανίζουν χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ, έκαστος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

matrix24.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ