2013-01-02 18:51:44
Φωτογραφία για ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ''ΑΠΟΝΤΕΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον των οικονομικών Εισαγγελέων, Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, οι τρεις δικαιούχοι λογαριασμών στην HSBC, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη λίστα «Λαγκάρντ» που παραδόθηκε στις αρχές.

Οι Εισαγγελείς πρόκειται τις επόμενες ημέρες να καλέσουν στο γραφείο τους τις εξαδέλφες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τους συζύγους τους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου - Συκιαρίδη και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ροσσώνη σύζυγο της άλλης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου Μαρίνας.

Οι δύο Εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν εκ νέου σε διευκρινίσεις και τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, που ήδη έχουν καταθέσει δια υπομνημάτων ως ύποπτοι για την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων να κληθούν και στενοί συνεργάτες του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου.


Αναμένεται επίσης και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου που διενεργείται από στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των κ.κ Πεπόνη και Μουζακίτη, τόσο για τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και για όλους τους καταθέτες που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τις πρώτες συγκρίσεις που γίνονται φαίνεται πολλά πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα της Ελβετίας να μην καλύπτουν τα αναφερόμενα ποσά με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, γεγονός που θα αντιμετωπιστεί τόσο σε φορολογικό επίπεδο όσο και σε ποινικό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα ''ΤΟ ΒΗΜΑ'', μετά από έρευνα που έχει γίνει στα 2.062 αρχεία της πρωτότυπης λίστας διαπιστώνεται ότι έχει διαπραχθεί εκτεταμένη φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι περισσότεροι δικαιούχοι των λογαριασμών προκύπτει ότι δεν έχουν φορολογηθεί για αυτά τα ποσά.

Η έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ συνεχίζεται και, όπως αναφέρουν στο «Βήμα» χειριστές της υπόθεσης, τα ευρήματα έχουν πλέον ξεφύγει και από την πιο ευφάνταστη προσδοκία των ελεγκτικών αρχών του ΣΔΟΕ και των οικονομικών εισαγγελέων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ