2013-01-04 09:19:45
Φωτογραφία για ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Κοινό μέτωπο απέναντι στην πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη χαρακτηρίζουν, με το αίτημα για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή και του Ευάγγελου Βενιζέλου, συγκροτούν αναγκαστικά στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Οι δύο προτάσεις -της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης- προγραμματίζεται να συζητηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία σε κοινή συνεδρίαση, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, που εξελίσσεται πλέον σε ακόμη μία «ημέρα της κρίσης» για την κυβερνητική συνοχή.

Όπως αναφέρουν ''Τα Νέα'', κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι η δοκιμασία είναι μεγαλύτερη για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και παραδέχονται ότι στα δύο επιτελεία έχει σημάνει συναγερμός για τυχόν διαρροές στις μυστικές ψηφοφορίες για την Προανακριτική.

Σε πρώτο στάδιο θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ενώ μάλιστα η Βουλή καλείται να εγκρίνει μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύονται από την τρόικα και συνδέονται με τις επόμενες δόσεις του προγράμματος χρηματοδότησης.


Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πεπεισμένοι ότι αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ: να προκαλέσει ρήγματα στην κυβερνητική συνοχή. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ψηφοφορίες αποκτούν σε ένα βαθμό χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για τον συνασπισμό.

Οι επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν συζητηθεί μεταξύ των τριών αρχηγών και αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που κρίθηκε επιβεβλημένο να κατατεθεί άμεσα από την κυβερνητική πλειοψηφία πρόταση για προανακριτική επιτροπή κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου και όχι για Εξεταστική.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ''ΕΘΝΟΣ'', ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και εφόσον δεν αιφνιδιαστεί από στοιχεία που ίσως έρθουν στην επιφάνεια στην πορεία της έρευνας, αυτή τη στάση θα κρατήσει μέχρι το τέλος.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το ταξίδι του στο Βερολίνο, η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα των προσώπων που θα συμμετάσχουν στην προανακριτική επιτροπή.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ