2013-01-08 12:55:03
Φωτογραφία για Τα συμφέροντα της Ινδίας στη ρωσική υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής
Η Ινδία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στα σχέδια εκμετάλλευσης της αρκτικής υφαλοκρηπίδας της Ρωσίας. Λόγος γίνεται για τη συμμετοχή της ONGC Videsh Ltd (OVL) (θυγατρικής της ινδικής πετρελαϊκής... δημόσιας εταιρείας ONGC) στα αντίστοιχα προγράμματα στη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή, όπως και την αρκτική υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει η Russia Voice, η OVL κατέχει το 20 % στο έργο «Σαχαλίνη-1» και τον όμιλο Imperial Energy, τον οποίο απέκτησε τον Ιανουάριο του 2009. Η βασική δραστηριότητα του Imperial Energy έχει επικεντρωθεί στην Περιφέρεια του Τιουμέν, όπου ο όμιλος ασχολείται με γεωλογικές έρευνες και εξόρυξη πετρελαίου.

Η OVL επιθυμεί να συμμετάσχει σε μία από τις μικτές επιχειρήσεις, τις οποίες η Rosneft ιδρύει με ξένους επενδυτές για την εκμετάλλευση θαλάσσιων κοιτασμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της The Times of India η OVL εξέφρασε ήδη από το Μάιο την επιθυμία της να αποκτήσει μετοχικό πακέτο σε μία από τις τρεις μικτές επιχειρήσεις της ρωσικής εταιρείας με ξένους επενδυτές.


Η Ρωσία δεν έχει αντιρρήσεις. Αντιθέτως το ζήτημα τυχόν προσέλκυσης μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας και της Ινδίας στην εκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας στην Αρκτική και άλλες βόρειες περιοχές της Ρωσίας ετέθη στη Σύνοδο Κορυφής, που διοργανώθηκε στο Δελχί, ως μια από τις βασικές κατευθύνσεις συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη των σχέσεων ρωσικών και ινδικών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκτιμά ο διευθυντής του Ενεργειακού και Χρηματιστικού Ινστιτούτου στη Μόσχα Βλαντίμιρ Φέιγκιν:

Οι ινδικές εταιρείες για μεγάλο χρονικό διάστημα εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στα σχέδια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία. Σε ορισμένα από αυτά ήδη συμμετέχουν, για παράδειγμα, στο έργο «Σαχαλίνη-1». Εφόσον μιλάμε για μεγάλες εξαγωγές στην Ινδία, τότε θα χαιρετίσουμε τις ινδικές επενδύσεις στο ρωσικό τομέα πετρελαίου – φυσικού αερίου και τη συμμετοχή της Ινδίας σε συγκεκριμένες υποδομές στο ρωσικό έδαφος.

greekfinanceforum.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πενθώντας για το κατοικίδιο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πενθώντας για το κατοικίδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ