2013-01-08 16:08:14
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ για ΣΥΡΙΖΑ: «Με προκήρυξη από τη Βίλα Αμαλία»
«Με προκήρυξη από τη Βίλα Αμαλία» παρομοίωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής μιλώντας στην ΚΟ του ΠαΣοΚ. «Ο λόγος τους είναι εγκωμιαστικός προς τη βία, εκφράζει τον παλαιοκομματικό αριστερισμό. Μιμούνται τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό ρεσάλτο με χυδαίο τρόπο. Εμείς πρέπει να πάρουμε εμείς τη σημαία της αλήθειας», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε σαφές επίσης ότι θα συνεχιστεί από τη πλευρά του ΠαΣοΚ η πίεση προς τα υπουργεία και τους μεγάλους φορείς, τόσο με την παρακολούθηση του έργου που παράγουν όσο και με τις επιτόπιες επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος. Ειδική αναφορά έκανε στη θέση του ΠαΣοΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία όπως είπε λαμβάνει υπόψη τις αγωνίες της κοινωνίας, τη μείωση των εσόδων του κράτους και το περιβαλλοντικό-υγειονομικό ζήτημα, αλλά και στην πρωτοβουλία κατά του ρατσισμού και της βίας.


Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή την Πέμπτη κατά τη συζήτηση για το φορολογικό.

Το ΠαΣοΚ θα μιλήσει τόσο για τις απαραίτητες βελτιώσεις στο φορολογικό, όσο και για την τροπολογία μας για τις ευπαθείς ομάδες. «Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κατ´ ανάγκη αποσπασματικό. Πρέπει συνεπώς να συνδεθεί με το ολοκληρωμένο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, να αναδειχθούν τα προγεφυρώματα που έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί ο σχετικός διάλογος», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, τόνισε ότι το συνέδριο του ΠαΣοΚ πρέπει να πραγματποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και ότι η ΚΟ πρέπει να είναι πρωτοπόρος στα θέματα της προσυνεδριακής προετοιμασίας, να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές για να συνταχθούν τα κείμενα και να τροφοδοτηθεί ο προσυνεδριακές διάλογος. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθούν οι θέσεις του κόμματος για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, την αναθεώρηση του Συντάγματος κτλ

***

Το διπλό μέτωπο, αφενός κατά της τρικομματικής κυβέρνησης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και αφετέρου κατά των ΜΜΕ, θέλησε να συντηρήσει με οξείς χαρακτηρισμούς ο κ. Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγη ώρα, όπου και κάλεσε τους βουλευτές «να μπουν μπροστά στην υπόθεση της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «μας κουνούν το δάχτυλο οι κυβερνητικοί εταίροι και τα προπαγανδιστικά τους μέσα, όμως δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε» και συμπλήρωσε πως «το τρίγωνο της αμαρτίας (σσ. εννοούσε την πολιτική εξουσία, της τράπεζες και τα ΜΜΕ) δεν είναι πια παντοδύναμο, ξεψυχισμένα βρυχάται και απειλεί».

Ο κ. Τσίπρας είπε σε αυτό τπο πλαίσιο ότι «αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να συμβιβαστούμε, να συμπεριφερθούμε σαν όλα τα καθωσπρέπει κόμματα εξουσίας» και προσέθεσε: «είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια από τα ίδια» και ότι «δεν ανησυχούμε όταν μας πολεμούν, αλλά όταν μας καλοπιάνουν».

Κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά ότι πρωτοστατεί σε επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ και είπε ότι «δίνει ορκο σιωπής». και ότι «προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».

Για τον δε κ. Παπακωνσταντίνου, αφου διευκρίνισε ότι θεωρεί τις ευθύνες του δεδομένες, σημείωσε πως «από αθώα περισταρά, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του πάντως αφιέρωσε ο κ. Τσίπρας σε μία νέα επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα, λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα στο όνομα της δεοντολογίας και της Αριστεράς».

Ο «καζινοκαπιταλισμός» και η λίστα Λαγκάρντ

Αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ, αίσθηση προξένησαν οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς εμφανίστηκε είτε να γνωρίζει το περιεχόμενό της, είτε να υιοθετεί τις πληροφορίες περί αυτού.

«Τους συναντήσαμε στην λίστα Λαγκάρντ, μία παρέα 100 οικογενειών που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας», είπε μεταξύ των άλλων, κάνοντας λόγο για εκπροσώπους «του καζινοκαπιταλισμού, που απλά αντάλλασαν θέσεις όσο τα δύο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία».

Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας είπε πως η λίστα Λαγκάρντ είναι «μία από τις πολλές λίστες, από τις πολλές τράπεζες όπου έχει καταθέσεις η εγχώρια διαπλοκή» και συμπλήρωσε πως «είναι ολοι μέσα, αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να φτωχύνουν, αυτοί που έλεγαν ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και κατηγορούν τους πολίτες ως υπαίτιους της κρίσης».

Συνιστώσα της ΝΔ το ΠαΣοΚ

Εν όψει της σύστασης επιτροπής προκαρατκτικής εξάτασης για την ίδια υπόθεση, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εμμέσως και στις επιθέσεις που δέχεται από τον κ. Ευ. Βενιζέλο και σημείωσε: «η έρευνα της δικαιοσύνης και η αποκάλυψη της αλήθειας δεν συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, ούτε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης θα έπρεπε να συνιστά. Αλλά πάει πολύ να μιλάνε για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όσοι κρατούσαν επί μήνες στα συρτάρια τους τη λίστα Λαγκάρντ και συγχρόνως μιλούσαν για περικοπές μισθών και συντάξεων».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί επιχείρησης του ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει το ΠαΣοΚ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «είναι για γέλια» και προσέθεσε ότι «δεν χρειάζεται άλλωστε καμία προσπάθεια δική μας. τα έχουν καταφέρει μία χαρά μόνοι τους όσοι ήταν στην ηγεσία του κόμματος και το έχουν σήμερα καταντήσει συνιστώσα της ΝΔ».

***

Την σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών κκ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, όπως και των πρώην υπουργών Οικονομικών κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

Ο κ. Π. Καμμένος ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρόταση του κόμματός του, η οποία απευθύνεται και σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και στους ανεξάρτητους βουλευτές (που αριθμούν τους 17). Ήδη συναντήθηκε με τον κ. Ν. Νικολόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση των ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι ενδείξεις είναι ότι την πρόταση του κ. Καμμένου θα στηρίξει και η «Χρυσή Αυγή», η οποία αναμένει να λάβει και να μελετήσει το κείμενο που συνέταξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Β. Καπερνάρος.

Σε αυτή την περίπτωση η πρόταση του κ. Καμμένου θα συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 30 υπογραφών ώστε να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα από κοινού με τις άλλες δυο προτάσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. αριθμεί 18 βουλευτές, όπως και η «Χρυσή Αυγή»), οπότε σε αυτή την περίπτωση κατά την μυστική ψηφοφορία θα στηθούν τέσσερις κάλπες για ισάριθμα πολιτικά πρόσωπα. «Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί εκείνοι οι οποίοι παρανόμησαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και εδώ πρέπει να φανεί η πολιτική βούληση των εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά το σκεπτικό της πρότασης των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζεται ότι «οι κκ. Παπανδρέου και Παπαδήμος γνώριζαν για όλες αυτές τις ενέργειες (σ.σ. σχετικά με την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου), όντες Πρωθυπουργοί και έχοντας την αρμοδιότητα να κατευθύνουν τις ενέργειες της Κυβέρνησης, πλην, όμως, ουδέν έπραξαν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να έρθει στο φως το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο περιείχε 2062 αρχεία φυσικών και νομικών προσώπων».

Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ