2013-01-08 17:13:03
Φωτογραφία για Κραυγή απόγνωσης από τους αγρότες της Αγιάσου
Αγρότες – Αγρότισσες

Εδώ και ένα μήνα περίπου έπληξε το νησί μας μια ισχυρή νεροποντή η οποία μετατράπηκε σε θεομηνία εξ αιτίας της έλλειψης στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων που... δεν έγιναν ούτε από την Περιφέρεια ούτε από τη Δημοτική Αρχή του κ. Βουνάτσου.

Εκτός των άλλων καταστροφών που έγιναν στο νησί μας και στο χωριό μας, καταστράφηκε και ένα σημαντικό κομμάτι αγροτικών δρόμων, το οποίο από πριν ήταν σε άθλια κατάσταση, γιατί εδώ και 2 χρόνια δεν είχε συντηρηθεί καθόλου.

Σήμερα ένα μήνα μετά τη θεομηνία δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση στις ζημιές, με αποτέλεσμα σε πολλά κτήματα να είναι αδύνατη η προσέγγιση ή να γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Εκτός του κινδύνου να καταστρέψουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τα αυτοκίνητα τους, υπάρχει και ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος. Πέραν αυτών αυξάνεται και το κόστος μεταφοράς του ελαιοκάρπου από τα ελαιοχώραφα στο ελαιοτριβείο.


Γι’ αυτό καλούμε όλους τους κρατικούς υπεύθυνους και ειδικά την Δημοτική Αρχή να προβούν στην άμεση επιδιόρθωση των αγροτικών δρόμων και όχι να προσπαθούν λίγες μέρες μετά την καταστροφική νεροποντή να ανεβάσουν τα Δημοτικά Τέλη χαρατσώνοντας επί πλέον τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε δε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πλαισιώσουν τον Αγροτικό Σύλλογο και να είναι σε επαγρύπνηση για κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες στην περίπτωση που δεν γίνει καμιά ενέργεια για επισκευή των αγροτικών δρόμων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ