2013-01-08 18:31:00
Φωτογραφία για «Θέλω τον Διαμαντίδη στην ομάδα»
Ο Αντρέα Τρινκιέρι, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του, θα προσπαθήσει να πείσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα. 

Ο Ιταλός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Tuttosport και αφού πρώτα... αποθέωσε το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες διεθνείς, αποκάλυψε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιστρέψει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στην «γαλανόλευκη».

«Τρέφω απεριόριστο σεβασμό γι' αυτόν, είναι ανάγκη να περιλαμβάνεται στις επιλογές μου ένας παίκτης που βιώνει τον αθλητισμό όπως αυτός, αφιερωμένος 100% από τότε που ήταν 17 ετών. Δεν θα τον πιέσω, αλλά θα του τηλεφωνήσω», είπε ο 45χρονος τεχνικός.

Στη συνέχεια ο Αντρέα Τρινκιέρι δήλωσε πως:«νιώθω ευγνώμων στην Καντού, όπου μένω. Η βιτρίνα αυτής της ομάδας είναι ο λόγος που με κάλεσαν από την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αναδόμησης. Θέλει να κάνει μια νέα αρχή μετά τη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων
. Η πρόκληση είναι μεγάλη και ελκυστική. Πόσο μεγάλο ταλέντο, άλλωστε, υπάρχει στην Ελλάδα... Καλούμαστε να χτίσουμε από την αρχή κάτι καινούριο έχοντας στη διάθεσή μας πρωταθλητές του παρόντος, όπως ο Σπανούλης, ο Ζήσης, ο Καϊμακόγλου, ο Φώτσης, ο Μπουρούσης και παιδιά που έρχονται από πίσω όπως ο Παπανικολάου, ο Κουφός, ο Σλούκας. Κι αυτοί είναι μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι πάθος και ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική ανάταση».

Ερωτηθείς για τον όμιλο στον οποίο έχει κληρωθεί η Εθνική μας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ο Τρινκιέρι ήταν ξεκάθαρος: «Μετέχουμε σε έναν όμιλο του θανάτου! Κι είναι κρίμα που τουλάχιστον μια μεγάλη ομάδα ανάμεσα σε μας (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα), τη Ρωσία, την Ιταλία και την Τουρκία θα μείνει έξω. Είναι ένας όμιλος με αναμετρήσεις που θα χαρακτηρίζονται από έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Διότι, έτσι όπως ο κόσμος είναι πια ανοικτός, στη Ρωσία προπονητής θα είναι ένας Έλληνας, ο Κατσικάρης. Και στην Τουρκία προπονητής θα είναι ο Τάνιεβιτς. Ο μοναδικός που έχει καταφέρει να τον αγαπούν ολοκληρωτικά τρεις χώρες τουλάχιστον! Δεν έχει όμοιό του, γιατί λατρεύει το μπάσκετ».

Όσο για τη φημολογούμενη κόντρα του με τον Σιμόνε Πιανιτζάνι (σ.σ. προπονητή της εθνικής Ιταλίας), ο Τρινκιέρι απάντησε πως: «Δεν έχω καμία προσωπική αντιπαλότητα με τον Πιανιτζάνι. Η μόνη αντιπαλότητα που έχουμε τοποθετείται μέσα στο γήπεδο».

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ