2013-01-08 20:11:04
Φωτογραφία για Ποινικές ευθύνες για Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο βλέπει ο Δ. Παπαδημούλης
«Υπάρχουν όλα όσα προβλέπουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και ο Κανονισμός της Βουλής για αποχρώσες ενδείξεις ποινικών ευθυνών για τους κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο και ο στόχος μας δεν είναι μια παράταξη ή ένα πρόσωπο, αλλά... η αναζήτηση της αλήθειας με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και ευθύνη» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή για τη "λίστα Λαγκάρντ".

«Το δικό μου ερώτημα είναι γιατί ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, από τη στιγμή που θεωρεί ότι δεν έχει όχι μόνο ποινικές, αλλά ούτε καν πολιτικές ευθύνες, αρνείται να εξεταστεί και η δική του περίπτωση και να παραδοθεί "καθαρός" στην κοινωνία. Και γιατί οι κυβερνητικοί του συνεταίροι, Κουβέλης και Σαμαράς, αντί να διαγράφουν βουλευτές τους στην ποδιά του Βενιζέλου και να επιβάλλουν κομματική πειθαρχία με ψευδή επιχειρήματα ότι η ψήφος στην κάλπη Βενιζέλου δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν τον προτρέπουν να γίνει ό,τι και σε άλλες χώρες: να προσφύγει στο φυσικό του δικαστή για να καθαρίσει την υπόθεση», προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


Ερωτηθείς για τις υπόνοιες περί "συναλλαγής" που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Βενιζέλο, ανέφερε: «Όταν έχω στα χέρια μου μια λίστα με μεγαλόσχημους Έλληνες, που έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα που μπορεί να μην είναι δηλωμένα, μπορώ να κάνω παιχνίδι. Όποιος έχει στα χέρια του αναρμοδίως ένα δημόσιο έγγραφο, μπορεί και να το χρησιμοποιήσει. Είναι διαπίστωση και καταγραφή ενδεχομένου αυτό. Δεν είναι κατηγορία. Και αυτό που λένε, με καρμπόν στις διατυπώσεις τους, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, ότι ήξεραν τι έχει η λίστα, αλλά δεν την είδαν, πόσους Έλληνες πείθει; Μου θυμίζει την υπόθεση με το DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου και την 35χρονη που πέρασε από τόσα χέρια, αλλά δεν το είχε δει κανείς! Ας σοβαρευτούμε επιτέλους…».

Για τον κ. Παπανδρέου, είπε πως έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες: «Η πρότασή μας λέει ρητά ότι αν στην πορεία προκύψουν στοιχεία και ενδείξεις ή υπόνοιες για ποινικές ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου ή άλλων πολιτικών προσώπων, εδώ είμαστε -και εδώ είναι η Βουλή, να διευρύνουμε το αντικείμενο έρευνας της Επιτροπής. Αλλά πρέπει τώρα να κάνουμε μια σαφή διάκριση ανάμεσα στις ποινικές ευθύνες και τις πολιτικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου, οι οποίες είναι πολύ καθαρές- και προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να κληθεί να καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή ο κ. Παπανδρέου», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ