2013-01-08 20:25:02
Φωτογραφία για Οι 15 πιο προβληματικές περιοχές της Γης και γιατί η Ελλάδα είναι μία από αυτές
Σε «προβληματικές» περιοχές του πλανήτη οι οποίες απασχόλησαν την επικαιρότητα κατά το προηγούμενο έτος, αναφέρεται πολυσέλιδο ρεπορτάζ του Wolfgang Depner για το τριμηνιαίο περιοδικό «Διπλωματικός και Διεθνής Καναδάς» με τίτλο «Τα καυτά σημεία του κόσμου».

Το ρεπορτάζ αριθμεί 15 από αυτές τις περιοχές, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 14η θέση, λόγω των προκλήσεων που αντιμετώπισε στον τομέα της Οικονομίας.

Στο άρθρο επισημαίνεται, ότι με αφορμή την ελληνική κρίση, η ΕΕ θα πιεστεί περισσότερο, είτε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ομοσπονδοποίησης, είτε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των φυγόκεντρων τάσεων.

Υπογραμμίζεται, ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα οι πολίτες της «κατάπιαν τη μία μετά την άλλη αναξιοπρέπεια, και η καθεστηκυία πολιτική τάξη μαζί με μία ευρύτερη κουλτούρα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, είναι, εν πολλοίς, υπεύθυνοι για την κατάσταση του ελληνικού κράτους».

Τονίζεται, δε, ότι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν τη λιτότητα, όπως αυτή έχει διαπιστωθεί από τη διεθνή κοινότητα, χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις αλλά και κατανόηση. Ο αρθρογράφος σημειώνει πως αν δεν υπάρξει κατανόηση προς τον ελληνικό λαό θα ενισχυθούν πολιτικές επιλογές, οι οποίες είναι ακραίες, κάνοντας αναφορά στην αύξηση των φασιστικών μορφωμάτων στη χώρα.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ