2013-01-09 07:53:08
Φωτογραφία για Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο της Ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Αιγίου
Πριν λίγο καιρό, μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας τόνιζε πως "η Αιγιάλεια μέσα στο 2013 θα μετατραπεί σε εργοτάξιο" και οι εξελίξεις τoν δικαιώνουν. Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και αναδόχου για το έργο της Ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, προϋπολογισμού 4,4 εκ.ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ.

Πρόκειται για έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και στο Πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων, που περιλαμβάνουν τα εξής:

Πρώτον, το παραλιακό μέτωπο της πόλης από την περιοχή του λιμανιού έως την περιοχή του παλιού Λιμεναρχείου και από την οδό Ζωοδόχου Πηγής έως την θάλασσα. Δεύτερον, τις συνδέσεις με την άνω πόλη (οδοί Κωνσταντινουπόλεως, Ομήρου, Μπιζανίου, Βαλτετσίου, Βαλαωρίτου, Σουλίου, Κιλκίς, Σάκαλη κ.α., σκάλες Κωνσταντινουπόλεως, οδός Μιχαλοπούλου, πλακόστρωτο παλαιών Σφαγείων και τέλος τις σκάλες Φιλοποίμενος). Οι εργασίες που προβλέπονται είναι πλακοστρώσεις οδών, ασφαλτοστρώσεις, αναβάθμιση των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων με παράλληλη ενοποίηση τους, με στόχο την βελτίωση της προσπελασιμότητας και την ανάκτηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, εξυγίανση και εμπλουτισμός χώρων πρασίνου, βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού κ.α.


Δεύτερον, την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων σε όλο το μήκος της οδού Κωνσταντινουπόλεως και σε τμήματα των κάθετων αξόνων της, με την δημιουργία δυο υπόγειων υποσταθμών και ενός υπέργειου κοντά στον ναό του Αγίου Νεκταρίου. Επίσης, υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, από το κτίριο της παλαιάς Ηλεκτρικής έως την οδό Φιλοποίμενος, με την κατασκευή υπόγειου υποσταθμού. Ακόμα, υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου και κατασκευή υπόγειου υποσταθμού στην οδό Φιλοποίμενος.

Δικαιούχος των έργων, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη που υπεγράφη στις αρχές Δεκεμβρίου, είναι ο Δήμος Αιγιάλειας και η χρονική διάρκεια υλοποίησης των πράξεων καθορίζεται στους 29 μήνες από την εγκατάσταση του εργολάβου, η οποία αναμένεται σύντομα.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ