2013-01-09 07:49:04
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Περιοδεία Άμπε στη νοτιοανατολική Ασία
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, είναι πιθανό να επισκεφτεί τρεις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας την επόμενη εβδομάδα, στο... πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, ανέφεραν πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

Ο Άμπε, ο οποίος ορκίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, εξετάζει το ενδεχόμενο να ταξιδεύσει στο Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων της χώρας του, με τα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας.

Εν μέσω βέβαια των τεταμένων σχέσεων με την Κίνα, όπως ανέφερε το πρακτορείο Κιόντο, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είχε αρχικά προγραμματίσει να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Ιανουαρίου, ως το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, αλλά πλέον αυτό είναι πιθανό να καθυστερήσει μέχρι τον Φεβρουάριο. Η καθυστέρηση προκλήθηκε εξ αιτίας του αυστηρού χρονοδιαγράμματος από την πλευρά της Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα αναμένεται επίσης να περιοδεύσει στις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι και την Αυστραλία, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προς πώληση το Batmobile
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προς πώληση το Batmobile
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ