2013-01-09 08:46:43
Φωτογραφία για Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Κρήτης
Ο χιονιάς που επελαύνει και στην Κρήτη, έχει σαν αποτέλεσμα πολλά από τα σχολικά συγκροτήματα σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου, αλλά και του νησιού ...γενικότερα να παραμένουν σήμερα κλειστά! 35 πόντοι το χιόνι σε Ανώγεια και 40 στο Οροπέδιο Λασιθίου!

Αρκετά είναι τα σχολεία στα ορεινά της Κρήτης που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον χιονιά λόγω και της αδυναμίας αγοράς πετρελαίου για την θέρμανση των σχολικών συγκροτημάτων. Έτσι με απόφαση που πάρθηκε εκτάκτως σήμερα παραμένουν κλειστά:

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας στο σύνολο σχεδόν των οικισμών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Άμεση ήταν από νωρίς η κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής, στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας, με τα μηχανήματα έργου του Δήμου να βρίσκονται επί ποδός για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της 133 Σμηναρχίας Μάχης Καστελλίου.


Λόγω του παγετού, με απόφαση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο του Δήμου.

Στη Βιάννο

Ο Δήμαρχος Βιάννος ενημέρωσε, χθες αργά το απόγευμα, ότι το Δημοτικό σχολείο Βιάννο, το Νηπιαγωγείο Βιάννου, το Δημοτικό σχολείο Αμιρών καθώς και το Γυμνάσιο της Βιάννου θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιά.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στα 40 εκατοστά έφτασε το ύψος του χιονιού στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά τη νυκτερινή χιονόπτωση η οποία όμως ήταν μικρότερης έντασης από τη χθεσινή μέρα.

(To Οροπέδιο Ψυχρού)

Από τις έξι το πρωί έχει ξεκινήσει ο εκχιονισμός εντός του Οροπεδίου Λασιθίου και στο περιμετρικό οδικό δίκτυο ενώ ξεκίνησε και ο εκχιονισμός στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την πλευρά του Ηρακλείου. Μετά τις 10 το πρωί η αλατιέρα του Δήμου θα κινηθεί εντός του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα έχει πέσει στους 5 βαθμούς υπό το μηδέν. Το βασικό πρόβλημα που καταγράφεται με το φως της ημέρας αφορά το δίκτυο ύδρευσης που δεν λειτουργεί εξαιτίας του παγετού.

“Αν δεν έχουμε νέα χιονόπτωση πιστεύουμε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να καταγράψουμε την πλήρη εικόνα των προβλημάτων σε όλο το Δήμο”, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μηλιαράς.

Αυτή την ώρα η βατότητα του δρόμου είναι περιορισμένη. Συνιστάται προσοχή στην κίνηση των οδηγών και προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο του εκχιονισμού.

Στα Ανώγεια

Σε ύφεση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση στα Ανώγεια με το χιόνι να έχει πάντως ξεπεράσει τους 35 πόντους και τις τοπικές αρχές να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στην διάρκεια της ημέρας. Η νύχτα πέρασε χωρίς προβλήματα και χωρίς χιονόπτωση και αναμένουμε την πορεία της κακοκαιρίας και σήμερα Τετάρτη που κατά τις προβλέψεις θα είναι και η τελευταία ημέρα του χιονιά στην Κρήτη.

Με απόφαση του Δήμου σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο πάγος που επικρατεί το πρωί είναι επικίνδυνος και οι αρχές θέλησαν με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με παρόντες τον Δήμαρχο, μέλη του συμβουλίου και εργαζόμενους ώστε να υπάρξει καταμερισμός αρμοδιοτήτων για την διάρκεια της νύχτας. Αργά την νύχτα υπήρξε ειδοποίηση για πρόβλημα στην υδροδότηση της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει πρόβλημα σε ένα από τα τέσσερα αντλιοστάσια που στέλνουν νερό από τον Δοξαρό προς την δεξαμενή. Το αντλιοστάσιο παρουσιάζει εμπλοκή και σήμερα θα γίνουν οι προσπάθειες επίλυσης αυτού του ζητήματος.

Σήμερα το πρωί θα περάσει το γκρέιτερ από τον δρόμο και στη συνέχεια εάν θεωρηθεί χρήσιμο και η αλατιέρα.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής ούτε στην κυκλοφορία στους δρόμους, ούτε και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Ο Δήμος συνιστά να μην γίνουν πολλές μετακινήσεις νωρίς το ξημέρωμα καθώς υπάρχει ενδεχόμενο πάγου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Θερμή παράκληση του Δήμου Ανωγείων προς τους δημότες να μην βγάλουν σήμερα έξω τα απορρίμματα τους καθώς λόγω της κατάστασης δεν θα περάσει το απορριμματοφόρο για την αποκομιδή.

Θυμίζουμε ότι για οποιοδήποτε θέμα προκύψει το τηλέφωνο του Δήμου θα είναι διαθέσιμο και σήμερα όλη την ημέρα στον αριθμό 28340-3132500 (Πληροφορίες και φωτογραφία από anogi.gr)

Κλειστά σχολεία στα ορεινά του Ρεθύμνου

Παράλληλα κλειστά αναμένεται να παραμείνουν και σήμερα - όπως έγινε χθες- τα σχολεία σε Αξό, Μάραθος, Λιβάδια, Ζωνιανά, Ροδβάνι, Χώρα Σφακίων, Κράνα, Φουρφουρά, Γέργερη, Αση Γωνιά, Ασκύφου, Κάλυβο, Σύβριτο, Άγιο Μάμα, Αγιο Θωμά, Αγία Βαρβάρα, Γαράζο και Βουβά

Απεγκλωβισμός στο Σελάκανο

Ο χιονιάς όμως έχει προκαλέσει και κάποια προβλήματα. Μετά το χθεσινό τροχαίο, με τη νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών, τα ξημερώματα είχαμε την επιχείρηση απεγκλωβισμού έξι ατόμων στο Σελάκανο.
creteplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ