2013-01-09 09:41:22
Φωτογραφία για Στη ΓΑΔΑ οι καταληψίες της βίλας Αμαλία
Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) οδηγούνται οι καταληψίες της βίλας Αμαλία, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με επέμβαση της αστυνομίας χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Στην πλατεία Βικτωρίας παραμένουν συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα που φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στους καταληψίες, χωρίς να υπάρχει ένταση. Δεν μπορούν, ωστόσο, να πλησιάσουν γιατί εμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7.30 το πρωί όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 80 άτομα, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, εισέβαλαν στο κτήριο αιφνιδιάζοντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, που υπήρχε έξω από αυτό για φύλαξη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ωστόσο οι καταληψίες παρέμειναν μέσα στο κτήριο, όπου είχαν εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από τη βίλα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε προχωρήσει στην εκκένωση του κτηρίου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. να πυροδοτεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Εντός της βίλας είχαν βρεθεί περίπου 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ