2022-03-30 19:55:54
Φωτογραφία για Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Έφτασε στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου - Ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Έφτασε στη ΓΑΔΑ η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα Ρούλα Πισπιρίγκου για την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η τοξική ουσία κεταμίνη εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα, ενώ ο εισαγγελέας ζητά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις πυροδοτήθηκαν από την κατάθεση του ιατροδικαστή ο οποίος ανέφερε ότι στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας εντοπίστηκε η κεταμίνη η οποία σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από φαρμακευτική αγωγή.

Το ίδιο ανέφεραν στην κατάθεση τους και οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων στο οποίο νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Παράλληλα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η συγκεκριμένη ουσία αντιμετωπίζεται κυρίως σε περιπτώσεις κτηνιατρικής ενώ πρόκειται για φάρμακο το οποίο χορηγείται σε άτομα με τάσεις αυτοκτονίας.


Έτσι οι έρευνες στράφηκαν σε εξωγενείς παράγοντες που είχαν πρόσβαση στην 9χρονη και θα μπορούσαν να της χορηγήσουν τη συγκεκριμένη ουσία.

Κατόπιν των καταθέσεων η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών όπου έκρινε τα παραπάνω στοιχεία και έτσι δόθηκε η εντολή για το ένταλμα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παράλληλα εξετάζεται συσχέτιση και των 3 θανάτων και όπως όλα δείχνουν οι δύο δικογραφίες θα συσχετιστούν ενώ μέχρι στιγμής δε φαίνεται κάποια ένδειξη εμπλοκής του συζύγου της, Μάνου.

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.
ethnos.
ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ