2013-01-09 11:16:05
Φωτογραφία για Η μία γεννήθηκε υγιής και η δίδυμη αδελφή της με σύνδρομο Down
Η Ruby και Darby, δίδυμα κοριτσάκια που γεννήθηκαν στη Βρετανία έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους. Ωστόσο, δεν είναι και οι δύο το ίδιο υγιείς... Η μία από τις δύο πάσχει από σύνδρομο Down, περίπτωσή που εμφανίζεται μία φορά στο ένα εκατομμύριο δίδυμες γεννήσεις Μάλιστα, οι πιθανότητες για ένα από τα δίδυμα έμβρυα να γεννηθεί με σύνδρομο Down και το άλλο υγιές είναι τόσο μικρές που η μητέρα τους Tracii Smith δεν το γνώριζε καν.

Όταν η Tracii Smith και ο σύζυγός της Neil από το Εδιμβούργο έμαθαν ότι περίμεναν δίδυμα γέμισαν από χαρά. Ωστόσο, δεν φαντάζονταν με τίποτα πως ένα από τα δίδυμα έμβρυα θα γεννιόταν με σύνδρομο Down.

Ο υπέρηχος που έκανε η Tracii στις 13 εβδομάδες κύησης έδειξε ότι το ένα από τα δύο έμβρυα δεν θα τα κατάφερνε. Κι όμως η Ruby διέψευσε τους γιατρούς, καθώς στο δεύτερο υπέρηχο (στις 20 εβδομάδες) όλα έδειχναν ότι τελικά είχε καταφέρει να επιβιώσει.


«Ανησυχούσα πολύ για τη Ruby και θα ήθελα και τα δύο μου παιδιά να γεννηθούν υγιή. Όμως όταν μου τα έφερε ο Neil στο δωμάτιο, δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη και περήφανη γι’ αυτές. Είναι και οι δύο υπέροχες. Ο σύζυγός μου κι εγώ πιστεύαμε ότι το να μεγαλώνει κανείς δίδυμα θα ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση, όμως κάναμε λάθος» είπε η 31χρονη μητέρα.

«Όταν η Ruby ήθελε ακόμη αγκαλιές και χάδια η Darby άρχιζε να κάνει τα πρώτα της βήματα σε ηλικία 9 μόλις μηνών. Λίγο καιρό μετά που άρχισε να μαθαίνει ποιες τροφές της αρέσουν, η Ruby τρεφόταν ακόμη με μπιμπερό. Παρότι ο χρόνος ανάπτυξής τους διαφέρει, οι δυο τους νιώθουν πιο άνετα όταν είναι μαζί. Παίζουν και έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο δεσμό. Η Darby είναι πολύ προστατευτική με την αδερφή της και προσπαθεί να της μάθει πώς να περπατάει. Είναι οι καλύτερες φίλες. Παρά τις δυσκολίες δε θα ήθελα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα» πρόσθεσε.

dimotikosafari.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
''Τέλειωσε'' τον Σίσιτς ο ΟΦΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
''Τέλειωσε'' τον Σίσιτς ο ΟΦΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ