2013-01-09 11:12:03
Φωτογραφία για Εκπτώσεις πριν τις εκπτώσεις – Συμβουλές προς τους καταναλωτές
Με δεκαήμερο προσφορών προσπαθούν πολλοί έμποροι να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, λίγο πριν τις εκπτώσεις Η οικονομική κρίση και τα αλλεπάλληλα χαράτσια έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη πτώση του τζίρου.

Ζεστό χρήμα δεν μπαίνει στα παγωμένα ταμεία τους αφού οι περισσότεροι καταναλωτές έκαναν τις αγορές τους την περίοδο των γιορτών. Τώρα τηρούν στάση αναμονής μήπως πέσουν και άλλο οι τιμές.

Στο δεκαήμερο προσφορών δεν υπάρχουν περιορισμοί. Το κάθε κατάστημα επιλέγει τα είδη στα οποία θα έχει προσφορά. Στις βιτρίνες τα ποσοστά έκπτωσης κυμαίνονται από 30 ως και 70 %. Έτσι οι καταναλωτές λίγο πριν τις εκπτώσεις, μπορούν να ψωνίσουν φτηνά και ποιοτικά είδη κυρίως ένδυσης και υπόδησης, εκμεταλλευόμενοι την ποικιλία που υπάρχει.

Η επίσημη εκπτωτική περίοδος ανοίγει στις 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει περίπου 45 μέρες, δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.


Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος δίνει στους καταναλωτές τις παρακάτω συμβουλές :

Να αγοράζουν με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Να κάνουν σύγκριση ποιότητας και τιμών και να «τσεκάρουν» τα είδη, πριν από την έναρξη των εκπτώσεων ώστε να διαπιστώσουν αν οι αρχικές τιμές στις εκπτώσεις είναι ίδιες, με αυτές πριν από τις εκπτώσεις.

Να καταρτίζουν λίστα με τα είδη, που θέλει να αγοράσουν. Να κάνουν τις αγορές τους χωρίς χρονική πίεση για να βγουν κερδισμένοι και να κάνουν σωστές επιλογές.

Να ενημερώνονται από τους εμπόρους εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

Να ζητάνε απόδειξη, γιατί έτσι αποδεικνύεται η αγορά του είδους σε περίπτωση που είναι ελαττωματικό και αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.

Να ζητούν πλήρη και επακριβή ενημέρωση, όταν κάνουν τις αγορές τους με δόσεις.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουν πλασματικές εκπτώσεις να κάνουν καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στη γραμμή 1520.
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Coppa Italia:Στην 4άδα η Ρόμα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Coppa Italia:Στην 4άδα η Ρόμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ