2013-01-09 11:32:43
Φωτογραφία για «Εφιάλτης» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι πολιτικές ευθύνες...!!!
Το θέμα των πολιτικών ευθυνών που αποδίδονται στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τους χειρισμούς του γύρω από την λίστα Λαγκάρντ απασχολεί έντονα την Ιπποκράτους. 

 

Στο ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιούν πως μέρα με την ημέρα διαμορφώνεται  στην κοινή γνώμη η εκτίμηση πως ακόμη κι αν αποδειχτεί περίτρανα ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ποινικές ευθύνες, θα υπάρχει η υπόνοια πως ευθύνεται πολιτικά για αστοχίες ή παραλείψεις που έγιναν σε σχέση με το περίφημο στικάκι όσο εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών. 

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν διαμηνύσει στα στελέχη τους να αποφεύγουν στις δημόσιες εμφανίσεις τους να μιλούν για πολιτικές ευθύνες που ενδεχομένως θα πρέπει να αναζητηθούν. Ο Απόστολος Κακλαμάνης που βρίσκεται σε ευθεία συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι «δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των πολιτικών ευθυνών» με την επισήμανση πως η αποδοχή τους θα συμπαρασύρει όχι μόνο τον πρόεδρο του κόμματος αλλά και όλο το κόμμα.


Είναι ενδεικτικό ότι λίγη ώρα πριν ο βενιζελικός Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε επίμονα για πολιτικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, ότι «αυτές αποδόθηκαν με τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις».

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να διευρύνει το μέτωπο της αντιπαράθεσής του με τον ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε χθες την κριτική του και σε θέματα βίας και αριστερισμού.

Τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος λίγο πριν κόψει την βασιλόπιτα ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν ενδεικτικά της αλλαγής τακτικής που επιδιώκει η Ιπποκράτους για να μην εγκλωβιστεί μόνο στις εξελίξεις γύρω από την λίστα Λαγκάρντ.

Οι αναφορές στον «εγκωμιασμό της βίας» και στην «προκήρυξη από την Βίλα Αμαλία» για το κείμενο που συνοδεύει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τίποτε άλλο από την επιβεβαίωση αυτής της στροφής.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ θα μιλήσει εφ' όλης της ύλης. Θα καταγγείλει εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ πως με αφορμή την λίστα Λαγκάρντ επιχειρεί πολιτικό ρεσάλτο, θα τον κατηγορήσει ότι συντηρεί αριστερίστικες νοοτροπίες και θα επιτεθεί στην ηγεσία του λέγοντας ότι επιθυμεί την αποσταθεροποίηση του τόπου.

Θα αναφερθεί επίσης στο φορολογικό, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στην λειτουργία της κυβέρνησης και στο συνέδριο του κόμματος ζητώντας από τους βουλευτές να ενεργοποιηθούν «για να συνταχθούν τα κείμενα και να τροφοδοτηθεί ο προσυνεδριακός διάλογος». 

 
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ