2013-01-09 13:22:03
Φωτογραφία για ΕΤΕ-Eurobank: Συγχώνευση 250 καταστημάτων
Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με τη Εurobank δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Όπως πρόσθεσε, η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του έτους. Ο κ. Τουρκολιάς δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που ακολουθεί η τράπεζα, τόνισε ότι βασικοί άξονες είναι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά. Η προσφορά της Εθνικής η οποία χθες πήρε την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- διαμορφώνεται σε ανταλλαγή 58 νέων μετοχών για κάθε 100 μετοχές της Εurobank.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τουρκολιάς, η εξαγορά και μετέπειτα συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική, θα δημιουργήσουν μία νέα τράπεζα με ενεργητικό ίσο περίπου με το συνολικό ΑΕΠ της χώρας.

Oπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Πέτρος Χριστοδούλου η Εθνική ζήτησε παράταση της διαδικασίας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη Εurobank. Υπενθυμίζεται ότι προτάσεις για την απόκτηση του ΤΤ έχουν υποβάλει η ΕΤΕ, η Εurobank, η ΑLPHA και η Τράπεζα Αττικής.


Το δίκτυο

Ο κ. Χριστοδούλου, αναφερόμενος στη συγχώνευση της ETE με τη Eurobank, πρόσθεσε επίσης ότι το 25% του δικτύου του νέου ομίλου θα μπορούσε να αναδιαρθρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική έχει στην Ελλάδα 516 καταστήματα και η Eurobank 524. Εκτός από τα 1040 καταστήματα στην Ελλάδα οι δύο τράπεζες έχουν δίκτυο στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία κλπ. Προφανώς ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε συνολικά στη δυνητική αναδιάρθρωση που μπορεί να γίνει στο νέο δίκτυο, οπότε οι συγχωνεύσεις καταστημάτων αφορούν και το εξωτερικό και όχι 250 καταστήματα μόνον στην Ελλάδα.

iliaoikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ