2013-01-09 14:12:19
Φωτογραφία για ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
Η κυβέρνηση αποδίδει πρωταρχική σημασία στην ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

«Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα "χρονο-στοχοδιαγράμματα", όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων και από πρωτοβουλίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ και τα προγράμματα της ΕΤΕπ.

«'Εγιναν αλλαγές αλλά συνεχίζονται για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Το κράτος θα συμβάλει στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας στη «Βίλα Αμαλίας» πραγματοποίησαν στην οδό Νίκης, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, περίπου 200 άτομα.

Έπειτα από παρέμβαση των ΜΑΤ, ο όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε προς το Μοναστηράκι.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ