2013-01-09 15:29:07
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Ανακοίνωση της Φιλοζωϊκής για τις επιθέσεις σκύλων σε 4 άτομα
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά επίθεσης σκυλιών σε τέσσερα άτομα στο Αγρίνιο, η Φιλοζωική Οργάνωση της πόλης, τονίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων στην περιοχή.

Αναλυτικά:

«H Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου ενημερώθηκε από τοπικά ενημερωτικά sites για τα δημοσιεύματα περί επίθεσης σκύλων σε 4 άτομα στην περιοχή του Πανεπιστημίου και σε άλλες περιοχές της πόλης του Αγρινίου.

Κατ’αρχας, αποτελεί άξιον απορίας το συγκεκριμένο γεγονός , καθώς καθημερινά πολλοί εθελοντές της οργάνωσης φροντίζουν, ταΐζουν και περιθάλπτουν αδέσποτα ζώα σε ολόκληρη την πόλη του Αγρινίου αλλά και στη συγκεκριμένη περιοχή του Πανεπιστημίου, χωρίς να αναφερθεί ποτέ καμιά , όχι μόνο επίθεση, αλλά ούτε καν άγρια συμπεριφορά αδέσποτου ζώου. Διατηρούμε , επομένως , τις επιφυλάξεις μας για το αν πρόκειται για αδέσποτα ζώα ή δεσποζόμενα ζώα κάποιου ασυνείδητου ιδιοκτήτη που ξέφυγαν της προσοχής του ή που απλώς αφέθηκαν να κάνουν μόνα τους τον περίπατό τους ή ακόμη και εγκαταλείφθηκαν , πράγμα που πολύ συχνά συμβαίνει το τελευταίο διάστημα
. Ερχόμενοι σε επαφή καθημερινά με τα αδέσποτα ζώα της πόλης, τονίζουμε ότι η συμπεριφορά τους χαρακτηρίζεται μάλλον φοβική , αφού είναι ζώα που έχουν έρθει αντιμέτωπα με την ανθρώπινη βιαιότητα και τις κακουχίες του δρόμου και δύσκολα επιτίθενται σε ανθρώπους. Σε περίπτωση δε που πραγματικά πρόκειται για αδέσποτα ζώα, δεν μπορούν να ζητηθούν ευθύνες από τα ίδια τα ζώα, παρά από την ανθρώπινη αμέλεια και αδιαφορία που οδηγεί μεγάλο αριθμό ζώων στην εγκατάλειψη στις αντιξοότητες της αδέσποτης ζωής. Θεωρούμε , επομένως, απαραίτητο να εξακριβωθεί η ταυτότητα των ζώων.

Για να προλάβουμε οποιαδήποτε ενέργεια ασυνείδητων, επισημαίνουμε ότι, η πρακτική της ομαδικής δηλητηρίασης είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται από το νόμο με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 15.000 ευρώ (Νόμος 4039/2012) . Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες , σε περίπτωση που αντιληφθούν να συμβαίνει μια τέτοια παρανομία, να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί μας και με την αστυνομία καταδεικνύοντας μας τους δράστες για να προβούμε στις αντίστοιχες ενέργειες.

Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, θεωρεί πως όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες του Αγρινίου πρέπει να συνεισφέρουν στην επίτευξη του βασικού της στόχου που είναι η απαίτηση από το Δήμο να τηρήσει την υπόσχεσή του για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην περιοχή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη νομοθεσία. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε καθημερινά , το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν λύνεται με μεμονωμένη δράση της εθελοντικής ομάδας της Φιλοζωικής, αλλά είναι απαραίτητη η αρωγή της πολιτείας.»

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η φωτογραφία της ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η φωτογραφία της ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ