2013-01-09 15:19:03
Φωτογραφία για Καταθέτουν τα ξαδέλφια του Γ. Παπακωνσταντίνου
Η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης (Α) και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (Κ), συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους Γιώργο Στεφανάκη και Ν. Ντέσκα (Δ), προσέρχονται στο ΣΔΟΕ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στην Αθήνα, την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το πρωί έλαβαν προθεσμία οι Ι. Διώτης και Γ. Καπελέρης

Το ζεύγος Ελένης Παπακωνσταντίνου και Συμεών Συκιαρίδη, με την παρουσία του συνηγόρου τους, δίνουν από το μεσημέρι της Τετάρτης εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη για το θέμα της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχουν κληθεί ως ύποπτποι τέλεσης τεσσάρων κακουργημάτων (ηθική αυτουργία σε νόθευση και σε υπεξαγωγή εγγράφου, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και ένα πλημμέλημα (ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος).


Κρατώντας αντίγραφα από τις παλαιότερες φορολογικές του δηλώσεις και αποδείξεις για τις καταθέσεις, ύψους   εκατομμυρίων ευρώ, που διατηρούν και και στη χώρα μας, το ζεύγος Συκιαρίδη επιχειρεί να πείσει τους οικονομικούς εισαγγελείς ότι η κατάθεση του 1.200.000 δολαρίων, που διατηρούσαν στην τράπεζα HSBC, στην Ελβετία, δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επικαλεστούν την επαγγελματική τους ιδιότητα για να δικαιολογήσουν το ύψος του ποσού, αλλά και θα αρνηθούν κατηγορηματικά ότι τα χρήματα αυτά είναι αντικείμενο φοροδιαφυγής.

Στον προθάλαμο του γραφείου των οικονομικών εισαγγελέων, στην οδό Πειραιώς, περιμένει να δώσει αμέσως μετά εξηγήσεις και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του υπουργού Μαρίνας Παπακωνσταντίνου για το λογαριασμό με μηδενικό ποσό που ανοίχτηκε και έκλεισε το 2005 στην ίδια τράπεζα, την ίδια ακριβώς ημέρα με την κατάθεση του ζεύγους Συκιαρίδη.

Οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να αλλοίωσε για χάρη τους τη λίστα, θα δηλώσουν ότι ουδέποτε - ούτε πριν ούτε μετά τη διαρροή της λίστας και την ενημέρωσή τους από την τράπεζα - ειδοποίησαν τον πρώην υπουργό για τις καταθέσεις που διατηρούσαν στην HSBC και επομένως δεν (μπορεί να) του ζήτησαν να απαλείψει τα ονόματά τους από τα 2062 αρχεία που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές.

Το πρωί προσήλθαν εκ νέου στους οικονομικούς εισαγγελείς οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, οι οποίοι έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν.
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ