2013-01-09 16:30:05
Φωτογραφία για Ο Μπερλουσκόνι στε συνέντευξή του: Ισως βγούμε απ το ευρώ!
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι La7, ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάλεσε την ΕΕ να στηρίξει όσες χώρες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσχέρειες λόγω της κρίσης του κρατικού χρέους της ευρωζώνης.

«Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν ενισχύσει τις χώρες που βρίσκονται σε δυσκολία θα βρεθούμε, δυστυχώς, αναγκασμένοι να βγούμε από το ευρώ, όπως προβλέπουν και (οικονομολόγοι που έχουν τιμηθεί με) βραβεία Νόμπελ», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο σπρεντ – την επιτοκιακή διαφορά των ιταλικών κρατικών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά δεκαετή ομόλογα, που αποτελεί έναν δείκτη για την κρίση – ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι «τους τελευταίους δώδεκα μήνες δεν μειώθηκε χάρη στο έργο της κυβέρνησης (τεχνοκρατών του Μάριο) Μόντι, αλλά λόγω των διεθνών εξελίξεων».

Δημοσκόπηση της εταιρίας Demopolis που προβλήθηκε από το δίκτυο δείχνει ότι το PdL – μαζί με την Λέγκα του Βορρά και άλλα μικρότερα συντηρητικά κόμματα – συγκεντρώνει το 28% της πρόθεσης ψήφου.


Μόνο ένα 25% του στατιστικού δείγματος, όμως, θεωρεί ότι η παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα προσωπικά του προβλήματα με την δικαιοσύνη, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι «πρέπει να δίνω διακόσιες χιλιάδες ευρώ την ημέρα στην πρώην σύζυγό μου».

Ο Iταλός μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός, απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Λίλι Γκρούμπερ πρόσθεσε ότι «η απόφαση αυτή ελήφθη από τρεις δικαστίνες κομμουνίστριες και φεμινίστριες», ενώ πρόσθεσε πως «θα ασκήσει έφεση και ελπίζει να μπορέσει να την ανατρέψει».

Ανέφερε επίσης ότι «ως πρωθυπουργός κράτησε πάντα τις υποσχέσεις του», ενώ είπε επιθετικά στην δημοσιογράφο «να πάει για επίσκεψη σε ωτορινολαρυγγολόγο, από την στιγμή που δεν καταφέρνει να ακούσει και να καταλάβει τις απαντήσεις του».

Σε ό,τι αφορά την επιβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας IMU, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως «για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του, το 2012 πλήρωσε 300.000 ευρώ» και ότι «ούτως ή άλλως, με την μερική κατάργηση του φόρου αυτού που προτείνει η κεντροδεξιά, όσοι έχουν κατοικίες πολυτελείας όπως ο ίδιος, θα συνεχίσουν να τον καταβάλλουν».

Ερωτηθείς σχετικά με τις κατηγορίες περί προαγωγής της πορνείας στην γνωστή υπόθεση Ρούμπι-Γκέιτ, ο «Καβαλιέρε» είπε ότι πρόκειται για «μια χαζή και ανύπαρκτη υπόθεση», αφού «προσπάθησε μόνο να βοηθήσει την συγκεκριμένη μαροκινή κοπέλα».
Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ