2013-01-09 18:12:34
Φωτογραφία για Διαψεύδει ο Δένδιας το ΣΥΡΙΖΑ ...ότι η μυστική συχνότητα «83» χρησιμοποιείται από την αστυνομία σε διαδηλώσεις
Την ύπαρξη συχνοτήτων που δεν αποτυπώνονται σε αντίστοιχα αρχεία και διευκολύνουν την αστυνομική υπηρεσία, καλύπτοντας όμως μόνο διοικητικές ανάγκες, παραδέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

 Το έγγραφο ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία συχνοτήτων στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι οποίες ενεργοποιούνται σε επεισόδια, χωρίς, όμως, να καταγράφονται οι εντολές που διαβιβάζουν οι επικεφαλής αξιωματικοί. Την ερώτηση προς τον υπουργό είχε υπογράψει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, επικαλούμενος καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες στο Κέντρο Επιχειρήσεων υπάρχει η συχνότητα «83», που χρησιμοποιείται στη διάρκεια διαδηλώσεων.

 Όταν τα πράγματα στο δρόμο εκτραχύνονται, οι οδηγίες που δίνονται μέσω της συχνότητας αυτής δεν καταγράφονται, όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί, με συνέπεια να μένει νομικά εκτεθειμένος ο αστυνομικός που καλείται να τις εκτελέσει
. «Όλες οι συνομιλίες που πραγματοποιούνται μέσω των συχνοτήτων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό το συντονισμό και την καθοδήγηση των δυνάμεών της, τόσο κατά τη λήψη μέτρων τάξης και ασφάλειας σε συγκεντρώσεις-συναθροίσεις, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη επιχειρησιακή αστυνομική δραστηριότητα, καταγράφονται και τηρούνται σε σχετικά αρχεία, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία» διαβεβαιώνει ο κ. Δένδιας. Ωστόσο, ο υπουργός ενημερώνει ότι «πέραν αυτών, υφίστανται συχνότητες, μεταξύ των οποίων και η συχνότητα 83, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη διευκόλυνση της υπηρεσίας επί ορισμένων αμιγώς διοικητικής φύσεως αναγκών, όπως επί παραδείγματι η ενημέρωση του προσωπικού σχετικά με τη διάθεσή του σε υπηρεσία κ.λπ. Οι διαβιβάσεις μέσω των οποίων δεν αποτυπώνονται σε αντίστοιχα αρχεία, καθόσον δεν αφορούν σε επιχειρησιακές δραστηριότητες, και ως εκ τούτου ούτε σχετική υποχρέωση προς τούτο υφίσταται ούτε, κυρίως, κανέναν άλλο σκοπό εξυπηρετεί».
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ