2013-01-09 18:33:03
Φωτογραφία για Παπαρήγα: Δεν υπογράψαμε την πρόταση Καμμένου
Την επόμενη βδομάδα θα τοποθετηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το ποιους συγκεκριμένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει η έρευνα της προανακριτικής επιτροπής, δήλωσε η Γ. Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι... «επειδή άκουσα τον κ. Καμμένο να λέει ότι συμφωνούμε με το κείμενο το οποίο κατέθεσε, ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" και με την "Χρυση Αυγή", ξεκαθαρίσαμε ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα χωριστά και δεν κάνουμε κοινή παρέμβαση με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες» είπε, προσθέτοντας ότι «αν δει κανείς τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ, ασχολούμαστε και μελετάμε το θέμα, πέραν των δύο και λέμε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των κκ Παπανδρέου και Παπαδήμου, αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία για ποινικές ευθύνες».

«Εμείς ζητάμε να επεκταθεί η εξέταση και αυτών, υπάρχει δηλαδή μια διαφορά ανάμεσα στις δύο προτάσεις» πρόσθεσε και συνέχισε: «Το ΚΚΕ ήδη με ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας δηλώνει ότι οπωσδήποτε πρέπει η προανακριτική επιτροπή να εξετάσει τις ποινικές ευθύνες του κ
. Παπακωνσταντίνου και του κ. Βενιζέλου, διότι και οι δύο ως υπουργοί Οικονομίας είχαν άμεση σχέση και έχουν ευθύνες, κατά την γνώμη μας, που μπορεί να μην ταυτίζονται μεταξύ τους, αλλά έχουν σοβαρές ευθύνες για ό,τι συνέβη με τη "λίστα Λαγκάρντ"» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε:

«Θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε αυτά τα δύο ονόματα, θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που πρωτίστως και με την πρώτη ματιά έχουν πολιτικές ευθύνες, αλλά ως πρωθυπουργοί και αφού γι΄ αυτούς ήταν πρώτης γραμμής το θέμα της φοροδιαφυγής, πρέπει να απαντήσουν από την πλευρά τους πώς έλεγξαν τη διερεύνηση της συγκεκριμένης λίστας ή και όποιες άλλες λίστες είχαν τεθεί υπόψη των ελληνικών κυβερνήσεων. Με αυτή την έννοια την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί ακόμη πιο συγκεκριμένα η ΚΟ του κόμματος».

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από τις κυβερνήσεις που τη χειρίστηκαν κάνει λόγο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει την δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιέχονται στην λίστα «Λαγκάρντ» και την διενέργεια ελέγχου με όλους τους τρόπους.

» Η προσπάθεια συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις που χειρίσθηκαν την υπόθεση, είναι πρόκληση απέναντι στον λαό που όλα αυτά τα χρόνια δέχεται μια ανελέητη επίθεση.

» Οι πολιτικές ευθύνες των κατ’ εξοχήν αρμοδίων υπουργών είναι προφανείς. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους δύο υπουργούς: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου (νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία) και Ευάγγελο Βενιζέλο (υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος) για τα οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα τοποθετηθεί αναλυτικά στην Βουλή. 

» Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να περιορισθεί μόνον στους πιο πάνω αναφερόμενους αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου πως ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη. 

Η ανάγκη αναζήτησης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών κάθε εμπλεκομένου δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίσει τον λαό να δεί ότι η υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» δεν είναι παρά μόνον η κορυφή του παγόβουνου. 

» Εκείνοι που τα ονόματα τους φιγουράρουν στις διάφορες λίστες δεν είναι εργαζόμενοι άνθρωποι του μόχθου. Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, κεφαλαιοκράτες και τα χρήματα που μετέφεραν σε ξένες τράπεζες είτε με νόμιμο, είτε με λιγότερο νόμιμο τρόπο, είναι ένα μόνον μέρος από τον τεράστιο πλούτο που έχουν συγκεντρώσει, ξεζουμίζοντας κυριολεκτικά τον λαό. Για αυτούς δουλεύει το αστικό κράτος με τους νόμους του και η ΕΕ. Τις δικές τους ανάγκες υπηρετεί η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων που κατοχυρώνει η ΕΕ και οι Ευρωπαϊκές συνθήκες που δεν σηκώνουν καμία βελτίωση, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται αυτοί που σήμερα σηκώνουν την ρομφαία κατά της διαφθοράς.

» Τα κόμματα αυτά υποκρίνονται ότι με την διερεύνηση της υπόθεσης θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή, την οποία θεωρούν αποπροσανατολιστικά ως αιτία της κρίσης. Στην πράξη χρησιμοποιούν την φοροδιαφυγή ως πρόσχημα για να εντείνουν την φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Ενώ αντίθετα δίνουν νέα προνόμια, φοροελαφρύνσεις και διάφορες άλλες απλόχερες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας». 

Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήσουν για να καλλιεργήσουν τον αποπροσανατολισμό και την χειραγώγηση ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Διεκδικώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών σε όλους όσους εμπλέκονται, πρέπει ταυτόχρονα να κλιμακώσει την πάλη του για της ανατροπή αυτής της πολιτικής, να διεκδικήσει την δική του εξουσία τον πλούτο που παράγει».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ