2013-01-09 19:03:07
Φωτογραφία για Βαξεβάνης στο HOT DOC: Εστειλα το USB για εργαστηριακό έλεγχο - Ολοι λένε ψέμματα
Την ώρα που η διερεύνηση της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, νέα στοιχεία έρχονται να περιπλέξουν την υπόθεση για το ποιος αλλοίωσε το περιεχόμενο της αρχικής λίστας το USB.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης -που πριν ένα μήνα είχε δημοσιοποιήσει τα 2.059 ονόματα (εκτός δηλαδή από τα 3 που είχαν αφαιρεθεί)- υπόσχεται πως θα αποκαλύψει στο περιοδικό HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου νέα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το koutipandoras.gr, το περιοδικό έστειλε το USB που περιείχε τη λίστα με τους λογαριασμούς στην HSBC για εργαστηριακό έλεγχο σε πιστοποιημένο εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες λειτουργίας των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Και υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού, διαψεύδουν όσα έχουν πει μέχρι τώρα οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».


Βεβαίως μένει να διευκρινιστεί αύριο αν ο Κώστας Βαξεβάνης είχε στα χέρια του το αυθεντικό USB, αντίγραφο του CD που έφτιαξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και αν ναι, τι είναι το USB που έχει στα χέρια του οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Αντίγραφο, του αντιγράφου;

Το πλήρες κείμενο -προαναγαγγελία του Κώστα Βαξεβάνη:

Ποιος πείραξε τη λίστα; Το HOT DOC πήγε το φλασάκι για εργαστηριακό έλεγχο με τα λογισμικά που χρησιμοποιούν το FBI και οι σύγχρονες Αστυνομίες. Τι ίχνη υπάρχουν; Ποιος το πείραξε; Πότε και πώς έγινε η αλλοίωση;

Το τεύχος αυτό είναι η συνέχεια της αποκάλυψης της Λίστας Λαγκάρντ που δημιούργησε όλες τις εξελίξεις.

Ενώ η δικαστική έρευνα δείχνει να περνάει από σκοπέλους και η απόδοση ευθυνών από την προανακριτική επιτροπή πέφτει θύμα σκοπιμοτήτων,το HOT DOC φωτίζει και πάλι το θέμα.

Δεν είναι μόνο το πρόσωπο το οποίο αλλοίωσε τα αρχεία, αλλά και η σκοτεινή διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραλαβή της. Δεκάδες ψέματα καλύπτουν το «πότε» και το «πώς». Δόθηκε η λίστα από τη Λαγκάρντ και εκτός επίσημης διαδικασίας; Ποιος είναι το νέο μυστηριώδες πρόσωπο που εμπλέκεται;

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ