2013-01-09 18:59:38
Φωτογραφία για ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ''ΑΜΑΛΙΑ''
Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στη σκιά της έντασης που επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τις καταλήψεις στη βίλα «Αμαλίας», τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και το νεοκλασικό κτίριο της Πατησίων. ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΚΚΕ έστρεψαν τα βέλη τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου στην οποία υποστήριζε ότι η «προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλας Αμαλία από ομάδα αντιεξουσιαστών αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής».

Πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ίδια ανακοίνωση καταδίκασε κατηγορηματικά τη «συμβολική», όπως τη χαρακτήρισε κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απάντησε σε αιχμηρό ύφος καλώντας την Κουμουνδούρου «να ξεκαθαρίσει εάν καλύπτει τους γνωστούς- πλέον- κουκουλοφόρους», ενώ τόνισε ότι «η υποκριτική καταδίκη της κατάληψης των γραφείων της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν αρκεί, γιατί η βία δεν είναι ποτέ συμβολική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να έχει υπό την προστασία του τη βίλα Αμαλία».


Σε έντονο ύφος ήταν και η ανακοίνωση της ΝΔ. «Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι το μόνο στο οποίο αναλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να εδραιώσει τη θέση του στο ένα από τα δύο άκρα, υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας, είτε με στελέχη της νεολαίας του, είτε με συγγενικά πρόσωπα βουλευτών του, σε παράνομες πράξεις πολιτικών του συντρόφων. Βαφτίζει καταστολή και αντιπερισπασμό την τήρηση της νομιμότητας και “καταδικάζει” την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, την ώρα που το χρηματοδοτούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ left.gr, χαρακτηρίζει πράξη αλληλεγγύης την εισβολή στην Αγ. Κωνσταντίνου» αναφέρει η Συγγρού.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιά δράκα» το κόμμα της ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι κλιμακώνει «το ρεσιτάλ εμφυλιοπολεμικής χυδαιολογίας και ασφαλίτικης προπαγάνδας ψεμάτων και διαρροών».

Για «πολιτικό ρεσάλτο» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, χωρίς όμως να κατονομάζει ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δυστυχώς κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δηλώσεις τους περί “αντιασφυξιογόνων μασκών, ροπάλων και μολότοφ” σαν είδη πρώτης ανάγκης για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας, νομιμοποιούν τελικά την άσκηση τυφλής βίας και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών», τόνισε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, κύκλοι της ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία μεταξύ άλλων… καταδικάζει και την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, υποστήριζαν πως πρόκειται για μια ανακοίνωση με μισόλογα και τους συνήθεις συμψηφισμούς, περί κρατική καταστολής.

Οι ίδιοι κύκλοι, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζαν, ότι σε ένα συνολικό κείμενο 170 λέξεων μια τυπική καταδίκη της κατάληψης με μια φράση, εξαφανίζεται τελείως και αποδεικνύεται έτσι, η πολιτική ουδετερότητα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη αντιδημοκρατική και απαράδεκτη κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

«Εάν αυτό συνδυαστεί με την άθλια και προβοκατόρικη περιγραφή του γεγονότος από την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, αφήνει έκθετο τoν ΣΥΡΙΖΑ από κάθε πλευρά» υποστήριζαν χαρακτηριστικά από την Αγίου Κωνσταντίνου.

Καταδίκη από το ΚΚΕ της κατάληψης των γραφείων της ΔΗΜΑΡ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η βίλα Αμαλίας θα ξαναγίνει σχολείο, λέει ο δήμαρχος Αθηναίων

Η βίλα Αμαλίας θα ξαναγίνει σχολείο, δήλωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον δήμο Αθηναίων ύψους 35,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα ενταχθούν καταρχήν 15 έργα. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γ.Σγουρού ότι τα 500 και πλέον εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια που υπάρχουν στην Αθήνα αποτελούν κακή εικόνα για την πόλη και γι' αυτό πρέπει ή να κατεδαφισθούν ή να αξιοποιηθούν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα αφετηρία για την Αθήνα με αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής για την πόλη.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, τα έργα αυτά περιλαμβάνουν διαχείριση - συγκομιδή απορριμμάτων, κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει, κατασκευή δυο βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών σε Κυψέλη και Κεραμεικό, ανάπλαση της πλατείας Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Πάφου (επίσης στο 6ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή δυο κέντρων υγείας στην Κυψέλη και στην οδό Σαρανταπόρου (στο 5ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου και μελέτες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αφού καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση τη βίλα Αμαλίας, σημείωσε ότι τα έργα θα δώσουν μια νέα πνοή στην πόλη.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν προς διάθεση άλλα 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για τα οποία αναμένονται συμβάσεις μέσα στο 2013 προκειμένου να εκτελεστούν έργα.

Ο Γ.Σγούρος κάλεσε τους δημάρχους να φέρουν τις ώριμες μελέτες που έχουν, προκειμένου να ενταχθούν τα έργα στη χρηματοδότηση. Αναφερόμενος στα 500 και πλέον εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια που υπάρχουν στην Αθήνα, ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι αποτελούν κακή εικόνα για την πόλη και γι' αυτό πρέπει ή να κατεδαφισθούν ή να αξιοποιηθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ