2013-01-10 07:15:03
Φωτογραφία για Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών εταιρειών
Τρόπους πάταξης του φαινομένου της φοροδιαφυγής των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, η οποία πλήττει τις εγχώριες επιχειρήσεις, αναζητά η γαλλική κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο iTélé η υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, η κυβέρνηση ζήτησε να συνταχθεί μια έκθεση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το μήνα και «θα εμπεριέχει τρόπους καταπολέμησης του φαινομένου της αποφυγής της φορολογίας».

«Είναι εύκολο για τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις να δηλώνουν ως έδρα τους το Λουξεμβούργο ή την Ιρλανδία για να αποφεύγουν την καταβολή φόρων για τις επιχειρήσεις και ΦΠΑ και ως εκ τούτου να προβαίνουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των εταιρειών που έχουν έδρα και διατηρούν θέσεις εργασίας στη Γαλλία», επισήμανε η Φιλιπετί.

«Εταιρείες , όπως η Virgin Megastore France, αντιμετωπίζουν μια επανάσταση του Διαδικτύου και τον αθέμιτο ανταγωνισμό κολοσσών όπως η Amazon, που δεν υπόκεινται στους ίδιους φορολογικούς κανόνες με τις εταιρείες που έχουν έδρα στη Γαλλία», είπε η Φιλιπετί.

Σε έλεγχο από τις γαλλικές φορολογικές αρχές υποβάλλεται και ο όμιλος της Google, που διοχετεύει πωλήσεις μέσω Ιρλανδίας για να ελαχιστοποιεί τις φορολογικές οφειλές του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ