2013-01-10 08:09:54
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ USB (VIDEO)
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει από τα ηλεκτρονικά στοιχεία του USB stick το οποίο έφτασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων πριν από την πρωτότυπη λίστα που απέστειλε η Γαλλία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο φαίνεται να έχει αντιγραφεί από άλλο, με στοιχεία εγγραφής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοση του από τον Γ.Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοση του στον Ευ.Βενιζέλο, κατά την περίοδο που το είχε στα χέρια του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης.

Όπως λένε δικαστικές πηγές, το υλικό που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος «δημιουργήθηκε» 1η με 15η Ιουλίου του 2011 και επομένως δεν ήταν αυτό που ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι αντέγραψε τον Οκτώβριο του 2010, από το CD που έστειλαν οι γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η νέα εξέλιξη σημαίνει ότι κάποιο πρόσωπο αντέγραψε το αρχείο που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη περί τα τέλη Ιουνίου του 2011, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο και ότι το αντιγραμμένο υλικό ήταν αυτό που παρέδωσε ο κ. Διώτης στον νέο, τότε, υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011.


Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Διώτης έχει δηλώσει ότι δεν είχε κάνει αντίγραφο του υλικού που του παραδόθηκε.

Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ.κ. Διώτης και Καπελέρης, έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα πριοκειμένου να εξεταστούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Πριν από τις εξηγήσεις των δύο, οι εισαγγελείς έχουν καλέσει σε κατάθεση τις επόμενες ημέρες δύο μετακλητούς υπαλλήλους του υπουργικού γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου.

Η κλήση των δύο μετακλητών υπαλλήλων κρίθηκε αναγκαία, καθώς στην κατάθεσή της η διευθύντρια του γραφείου του υπουργού είπε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν ειδικές γνώσεις πληροφορικής και πιθανολόγησε ότι ίσως ο κ. Παπακωνσταντίνου απευθύνθηκε σε αυτούς για την υπόθεση.

Οι δύο εισαγγελείς απέστειλαν την Τετάρτη έγγραφο προς τον προϊστάμενο τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προς τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν διευκρινίσεις για την εντολή που έδωσε προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πραγματογνωμοσύνη στο επίμαχο υλικό, ενώ φέρονται να παραθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για «αποκρυπτογράφηση» που έγινε ήδη από ομάδα ειδικών του ΣΔΟΕ.

Κύκλοι της Ιπποκράτους, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη».

Αρνούνται οτιδήποτε επιλήψιμο οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

Εξηγήσεις με υπομνήματα έδωσαν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που είχαν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Και τα τρία πρόσωπα είχαν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους Γιώργο Στεφανάκη, οι τρεις κληθέντες έδωσαν απαντήσεις «για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση της λίστας». «Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα. Βεβαίως και δικαιολογούνται τα χρήματα. Το "όχι" (σσ. για την εμπλοκή τους στην υπόθεση) είναι "όχι"».

Ο κ. Στεφανάκης πρόσθεσε πως ο λογαριασμός στο όνομα του συζύγου της έτερης εξαδέρφης του υπουργού, Ανδρέα Ροσώνη, άνοιξε επτά ή οκτώ χρόνια πριν το 2005, είχε χρήματα και υπήρχαν κινήσεις και έκλεισε το 2005, οπότε και τα κεφάλαια επαναπατρίσθηκαν.

Η εξαδέρφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με «το πολιτικό παιχνίδι, που παίζεται γύρω από αυτή την υπόθεση» και ότι ενημερώθηκε για την απαλοιφή των ονομάτων τους από τη λίστα, από τον εξάδερφό της στις 28 Δεκεμβρίου. Τόνισε πως οι καταθέσεις ήταν απολύτως δικαιολογημένες από τα εισοδήματά τους.

AΠΕ-ΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ