2013-01-10 10:15:19
Φωτογραφία για ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.
Σχέδιο εκκένωσης περίπου 40 κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία. Μετά την επέμβαση στις καταλήψεις της βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει και σε νέες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα Νέα'', η επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά (Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά) έγινε λίγες ώρες μετά την προσπάθεια ανακατάληψης της βίλας Αμαλία την Τετάρτη, ενώ -κατά τις πληροφορίες- ήταν σχεδιασμένο να γίνει έπειτα από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα, προκειμένου να σταλεί σαφές μήνυμα ότι «καταστάσεις ανομίας δεν θα είναι πλέον ανεκτές».

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για τις καταλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήταν το σχόλιο επιτελούς: «Στη βίλα Αμαλία η πρώτη κατάληψη κράτησε 22 χρόνια και η δεύτερη 22 λεπτά».


Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο οι 93 συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας επισημαίνουν: «Γνωρίζαμε ότι θα δεχθούμε επίθεση και προφανώς θα συλληφθούμε. Θα το ξανακάνουμε όσες φορές χρειαστεί και για αυτήν και για οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό χώρο αντίστασης των από τα κάτω χτυπηθεί. Δεν μας φοβίζουν ούτε τα όπλα τους, ούτε η λάσπη που πετάνε. [...] Απέναντι στη λαίλαπα της καταστολής, να αντιτάξουμε τη θύελλα της αλληλεγγύης».

Όπως έχει προαναγγελθεί,έως το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις. Στις 12:00 του Σαββάτου έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών θα οδηγηθούν σήμερα οι 100 συλληφθέντες από τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στη βίλα «Αμαλία» και στο νεοκλασικό κτίριο «Σκαραμαγκά». Οι 92 από αυτούς περιλαμβάνονται στους 150 οι οποίοι προσπάθησαν χθες το πρωί να ανακαταλάβουν τη βίλα «Αμαλία» στην οδό Χέυδεν, ενώ οι οκτώ συνελήφθησαν στο σπίτι όπου έζησε από το 1936 ως το 1945 η Μαρία Κάλλας.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα 150 ατόμων οι οποίοι φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες επιχείρησαν χθες το πρωί να ανακαταλάβουν τη βίλα «Αμαλία», απωθώντας διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν έξω από το κτίριο για μόνιμη φύλαξη. Οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν χρήση χημικών αλλά οι καταληψίες παρέμειναν εντός του κτιρίου, έχοντας εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούσαν τον κόσμο για συγκέντρωση έξω από τη βίλα. Αργότερα, σε επιχείρηση των αστυνομικών και χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση, οι καταληψίες οδηγήθηκαν σε κλούβα και αποχώρησαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μια αυτοσχέδια ασπίδα.

Σ.Σ.

Άνευ σχολίων μια και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.  
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ