2013-01-10 10:27:15
Φωτογραφία για ΤΟΥΡΚΙΚΗ ''ΕΙΣΒΟΛΗ'' ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΙΝΕΣ
Δυναμική είσοδο στον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό, και ειδικά στις μαρίνες, πραγματοποιεί ο τουρκικός όμιλος Dogus, ο οποίος μετά τη συνεργασία του με τη Lamda Development βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία και με τον όμιλο Κυριακούλη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία «D-Marin», που ανήκει στον τουρκικό όμιλο «Dogus», βρίσκεται πολύ κοντά στο να αγοράσει το 51% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας «MedMarinas» του Ομίλου Κυριακούλη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει τις μαρίνες της Ζέας στον Πειραιά, της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Καλαμάτας. Οι δύο πλευρές βρίσκονται, όπως επεσήμαναν στελέχη του ελληνικού ομίλου, πολύ κοντά στο να υπογράψουν τη συμφωνία.

Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση του τουρκικού ομίλου, αφού στις αρχές Δεκεμβρίου 2012 υπέγραψε συμφωνία με τη Lamda Development SA για δημιουργία κοινής εταιρείας, όπου θα κατέχουν η καθεμία 50%, η οποία καταρχήν θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες.


Σε αυτό το πλαίσιο, η Lamda Development θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις μετοχές που κατέχει στη Flisvos Marina Holding SA και η Dogus θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ισόποσο σε μετρητά.

Επίσης, πριν από λίγες μέρες, ο τουρκικός όμιλος είχε αγοράσει και το 6,92% των μετοχών της μεγάλης αλυσίδας μαρίνων «ACI», η οποία διαθέτει συνολικά 21 μαρίνες στη Μεσόγειο.

Ο τουρκικός όμιλος που ιδρύθηκε το 1951 είναι μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες συμμετοχών. O όμιλος έχει ευρεία κλίμακα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνοντας τους τομείς τουρισμού και υπηρεσιών και ανάπτυξης ακινήτων, παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αυτοκινήτων, κατασκευών, ΜΜΕ, και ενέργειας.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, ο τουρκικός όμιλος παίρνει θέση στις ελληνικές μαρίνες εν όψει των μέτρων που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα. Το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας είναι έτοιμο και βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να το εγκρίνει.

naftemporiki.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ