2013-01-10 10:25:04
Φωτογραφία για Τι δήλωσαν στον εισαγγελέα οι εμπλεκόμενοι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου
Την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση της λίστας Λαγκάρντ αναφέρουν στα υπομνήματα τους οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Τα τρία πρόσωπα που κλήθηκαν ως ύποπτοι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος, παρέδωσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος τους, Γιώργος Στεφανάκης, τα τρία πρόσωπα έδωσαν απαντήσεις σχετικά με την μη εμπλοκή τους στη νόθευση της Λίστας και όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος τους «δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα» για να συμπληρώσει ότι τα χρηματικά ποσά που βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ελβετικής HSBC «δικαιολογούνται» από τα εισοδήματα τους.

Δίνοντας πιο λεπτομερείς εξηγήσεις για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ο δικηγόρος Στεφανάκης ανέφερε ότι ο λογαριασμός στο όνομα του συζύγου της ξαδέρφης του υπουργού, Ανδρέα Ροσώνη, άνοιξε επτά ή οκτώ χρόνια πριν το 2005, είχε χρήματα και υπήρχαν κινήσεις και έκλεισε το 2005, οπότε και τα κεφάλαια επαναπατρίσθηκαν.

Η έτερη ξαδέρφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με «το πολιτικό παιχνίδι, που παίζεται γύρω από αυτή την υπόθεση» και ότι ενημερώθηκε για την απαλοιφή των ονομάτων τους από τη λίστα, από τον ξάδερφό της στις 28 Δεκεμβρίου.
koutipandoras.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ