2013-01-10 11:14:19
Φωτογραφία για Πάτρα: Ενεργοποίηση της Εισαγγελίας για την κατάληψη στο πρώην Παράρτημα - Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. αν το ζητήσει ο Δήμος
Ανοίγει και πάλι για τις τοπικές Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές ο φάκελος της κατάληψης του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου αλλά και του "Μαραγκοπούλειου" στην οδό Γούναρη.

Το συγκεκριμένο θέμα δε αποκτά επίκαιρο ενδιαφέρον, μετά τις πληροφορίες που βλέπουν ήδη το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και τις επιχειρήσεις για ανακατάληψη χώρων σε κτίρια της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενεργοποιηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πατρών για τις καταλήψεις των δύο κτιρίων της Πάτρας, στα πλαίσια της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη αλληλογραφία με την Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει έτοιμη για οποιαδήποτε επιχείρηση εκκένωσης (προφανώς μετά από έγκριση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) υπό την προϋπόθεση οτι αυτό θα της ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτίρια.


Ωστόσο μέχρι σήμερα, ούτε ο Δήμος Πατρέων-για το πρώην Παράρτημα-ούτε το Υπουργείο Υγείας (ή κατ' άλλους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση) για το Μαραγκοπούλειο, έχουν ζητήσει την επέμβαση της Αστυνομίας, και στη συνέχεια την παραχώρηση των χώρων στην διάθεσή τους. Υπενθυμίζεται ωστόσο οτι εδώ και καιρό ο Δήμος έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για την κατάληψη του πρώην Παραρτήματος.

Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. τηρεί στάση αναμονής για το θέμα ενημερώνοντας σχετικά την Εισαγγελία της Πάτρας.

Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ΕΛ.ΑΣ. δεν δύναται να επέμβει σε υπό κατάληψη χώρους αν αυτό δεν ζητηθεί από τους φορείς-ιδιοκτήτες, εκτός αν υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις οτι εντός των συγκεκριμένων κτιρίων (γενική παρατήρηση) τελούνται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, όποτε τότε το λόγο έχουν οι Εισαγγελικές Αρχές

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ