2013-01-10 22:53:07
Φωτογραφία για «Η περιφέρεια γεύεται τον μαρασμό και αυτή η γεύση δεν αλλάζει από την ορθή απόφαση διατήρησης της ΔΟΥ Αιγίου»
Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να διατηρηθεί η ΔΟΥ Αιγίου εκφράζει ο Νίκος Νικολόπουλος, κάνοντας λόγο για μία «πολύ πρόχειρη πρώτη απόφαση που ευτυχώς διορθώθηκε μέσα από την επεξεργασία των κριτηρίων από την ειδική επιτροπή του υπουργείου» τονίζοντας ωστόσο πως η ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα η περιφέρεια της Αχαΐας, μόνο ικανοποιημένη δεν μπορεί να αισθάνεται από το σύνολο των αποφάσεων της τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς απογυμνώνεται από σωρεία υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων.

«Από τις εκκλησιές που μένουν χωρίς παπάδες και τα σχολειά χωρίς δασκάλους, μέχρι το τεράστιο έλλειμμα αστυνόμευσης και τις ουσιαστικές καταργήσεις μονάδων υγείας, ταχυδρομικών, τηλεπικοινωνιακών, ενεργειακών και λοιπών υπηρεσιών, η τριαδική κυβέρνηση του μνημονίου αφήνει την περιφερειακή Ελλάδα, και ιδιαίτερα τις δυσπρόσιτες περιοχές, να επιστρέφουν δεκαετίες πίσω, υιοθετώντας ολοένα και πιο συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας, την ίδια ώρα που όλοι ξέρουν ότι κεντρικός πυλώνας της ανάκαμψης της χώρας θα έπρεπε να είναι η ενδυνάμωση της περιφέρειας
. Οι πειθήνιοι υπηρέτες του μνημονίου όμως, και σε αυτή την περίπτωση, προτιμούν να υιοθετούν μία αντι-αναπτυξιακή και ανθελληνική πολιτική που… γεύεται ο λαός της επαρχίας. Και αυτή η “γεύση” δεν αλλάζει από την μεμονωμένη – ορθή στην προκειμένη περίπτωση – διατήρηση της ΔΟΥ Αιγίου» σημειώνει ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος.

Επίσης, ο Αχαιός πολιτικός τόνισε: «Η ΔΟΥ Αιγίου ήταν η πρώτη που πληρούσε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που έθετε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου και έτσι, ανετράπη η αρχική απόφαση. Ως Αχαιοί όμως, δεν μας πρέπουν πανηγυρισμοί για μία οφειλόμενη απόφαση. Μας πρέπει αγώνας και διεκδίκηση, ώστε ως νομός και ως περιφέρεια, να κερδίσουμε όσα πραγματικά δικαιούμαστε και δυστυχώς μέχρι τώρα χάνουμε, σε κάθε επίπεδο…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ