2013-01-11 01:35:26
Φωτογραφία για Στο δρόμο για να μην κλείσει το νοσοκομείο «Παναγία»
Εργαζόμενοι και κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Να μην ανασταλεί η λειτουργία του νοσοκομείου «Παναγία» Θεσσαλονίκης, ζητούν εργαζόμενοι και κάτοικοι περιοχών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν απόψε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της 4ης ΥΠΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Βασικό αίτημά τους είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του νοσοκομείου και να μη μεταφερθούν τρεις κλινικές (ενδοκρινολογική, ουρολογική, νευρολογική), στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», αφού, όπως επισημαίνουν, στην περίπτωση αυτή το «Παναγία» θα υποβαθμιστεί και στη συνέχεια θα αναστείλει η λειτουργία του.

Γιατροί, νοσηλευτές, άλλοι εργαζόμενοι και κάτοικοι των περιοχών Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης, ζητούν επίσης, να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέας πτέρυγας, στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και η καταβολή των δεδουλευμένων σε 65 εργαζομένους ιατρικού ομίλου οι οποίοι, όπως αναφέρουν, απασχολούνται στο «Παναγία» και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες.


Τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στο νοσοκομείο «Παναγία», εκφράζουν και οι δήμαρχοι Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη – Πανοράματος, Θέρμης και Θερμαϊκού, οι οποίοι, με κοινή ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι το νοσοκομείο, που λειτουργεί σε ενοικιαζόμενο οίκημα από 40 χρόνια, πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του, να ενισχυθεί σε απαραίτητο προσωπικό και κάποιες υποδομές.

«Η σαλαμοποίηση του νοσοκομείου “Παναγία” ισοδυναμεί με κλείσιμο του νοσοκομείου αυτού και υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης», αναφέρουν.
newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ