2013-01-11 02:44:04
Φωτογραφία για Οι Βρετανοί βουλευτές ζητούν αυξήσεις έως 30%
Δυσαρεστημένοι με τους μισθούς τους εμφανίζονται επτά στους δέκα Βρετανούς βουλευτές, ενώ δηλώνουν ότι... θα ήταν ευχαριστημένοι με μισθούς αυξημένους κατά περίπου 30% μεγαλύτερους.

Σύμφωνα με έρευνα ανεξάρτητης αρχής, το 69% των βουλευτών πιστεύει ότι η αποζημίωση των 65.738 λιρών το έτος (λίγο πάνω από 80.000 ευρώ) δεν είναι επαρκής. Αντίθετα μια αποζημίωση 86.250 λιρών (105.000 ευρώ) θα ήταν αρκετά ικανοποιητική για τους ίδιους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, σχεδόν ένας στους δύο Συντηρητικούς (47%) δήλωσαν κακοπληρωμένοι ενώ κάπως μικρότερα είναι τα ποσοστά για τους Εργατικούς (39%). Μόλις το 9% των Φιλελεύθερων αισθάνεται το ίδιο.

Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις τους, οι Συντηρητικοί εμφανίζονται να επιθυμούν τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις γύρω στις 96.500 λίρες ενώ συντηρητικότεροι εμφανίστηκαν οι βουλευτές των άλλων δύο κομμάτων με απαιτήσεις κοντά στις 80.000 λίρες.

«Σε μια εποχή που εκατομμύρια εργαζόμενοι παίρνουν μηδενικές αυξήσεις, η ιδέα ότι οι βουλευτές πιστεύουν ότι αξίζει να πάρουν αύξηση 32% είναι παραλογισμός» λέει ο γ.γ της ένωσης των δημοσίων υπαλλήλων, Ντέιβ Πρέντις και προσθέτει ότι δεν είναι περίεργο ότι οι βουλευτές απαντούν ανώνυμα. «Δείχνει αληθινή περιφρόνηση για το δράμα οικογενειών που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα» σημείωσε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ