2013-01-11 07:56:14
Φωτογραφία για Τραπεζίτης προβλέπει μικρή ανάπτυξη για τις ΗΠΑ
Η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται πάρα πολύ αργά επηρεάζοντας σαφώς και τη χαλαρή πρόοδο στην κατεύθυνση της μείωσης της ανεργίας, δήλωσε... την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Ναραγιάνα Κοτσερλακότα.

Ο τραπεζίτης προβλέπει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 2,5% το 2013 και 3% το επόμενο έτος.

«Η ανάπτυξη αυτή θα προσφέρει ελάχιστα όσον αφορά την επιστροφή της οικονομίας στην ιστορική της τάση», δήλωσε ο Κοτσερλακότα σε εκδήλωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στη Μινεάπολη. «Σύμφωνα επομένως με αυτόν το αργό ρυθμό ανάπτυξης και αύξησης της παραγωγής, αναμένω η ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται αργά» ανέφερε.

Το ποσοστό ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, βρίσκεται στο 7,8%, και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα πέσει περίπου στο 7.5% προς το τέλος του χρόνου και στο 7% το 2014. Επίσης ο κεντρικός τραπεζίτης της Μινεάπολης προβλέπει το ρυθμό του πληθωρισμού να βρίσκεται κάτω από τον επίσημο στόχο του 2% που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τα επόμενα δύο χρόνια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ