2013-01-11 13:59:39
Φωτογραφία για Βρετανία: «Εκατοντάδες» τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του Τζίμι Σάβιλ
Ο αποθανών τηλεπαρουσιαστής του BBC Τζίμι Σάβιλ είχε κακοποιήσει σεξουαλικά εκατοντάδες θύματα και των δύο φύλων, ηλικίας 8 με 47 ετών, σε διάστημα πέντε δεκαετιών, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξαν η αστυνομία και η φιλανθρωπική οργάνωση NSPCC Η έκθεση επισημαίνει ότι πολλά περιστατικά συνέβησαν στο BBC, αλλά και σε νοσοκομεία όπου προσέφερε εθελοντική εργασία.

Το 73% των θυμάτων του ήταν κάτω από 18 ετών και το 82% ήταν κορίτσια ή γυναίκες. Το νεαρότερο ήταν οκτώ ετών και το μεγαλύτερο 47.

Ο Σάβιλ, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του BBC στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, είχε επίσης λάβει τίτλο ευγενείας από τη βασίλισσα Ελισάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο. Πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών, ένα χρόνο πριν βγουν στην επιφάνεια κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ.

Η σημερινή έκθεση αναφέρει ότι διέπραξε 214 εγκληματικές πράξεις, ανάμεσα στις οποίες 34 βιασμούς, από το 1955 μέχρι το 2009.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Σάβιλ... χρησιμοποιούσε τη θέση του ως διασημότητα και τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα για να αποκτά πρόσβαση σε ευάλωτους ανθρώπους σε διάστημα έξι δεκαετιών», επισημαίνει η έκθεση.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα θύματα τα οποία δεν έχουν προσφύγει στις αρχές.

Οι αποκαλύψεις για τον Σάβιλ προκάλεσαν βαθιά κρίση στο BBC και οδήγησαν στην παραίτηση του γενικού διευθυντή δύο μήνες μετά το διορισμό του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Windsurfing πάνω σε παγωμένη λίμνη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Windsurfing πάνω σε παγωμένη λίμνη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ