2013-01-11 14:35:07
Φωτογραφία για Ένα υπέροχο διαμέρισμα στο Bilbao της Ισπανίας
Σήμερα θα επισκεφθούμε ένα διαμέρισμα στο Βilbao της Ισπανίας, διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει να παρουσιάζουμε μέχρι τώρα. Με μαύρους τοίχους και πινελιές χρώματος στα έπιπλα. Κλασσική μεν διακόσμηση αλλά με εκκεντρικά στοιχεία που σίγουρα  την κάνουν να ξεχωρίζει. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που επιμελήθηκε την ανακαίνιση και διακόσμηση του συγκεκριμένου διαμερίσματος, είχε ως σημείο εκκίνησης αυτή την αρρενωπή νότα του μαύρου.

Σε ένα κτίριο του 1930, η εξολοκλήρου ανακαίνιση που έγινε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, διατήρησε ένα διαχρονικό αποτέλεσμα που αντέχει αισθητικά στο χρόνο, ενώ διατηρεί ουσιαστικά την ουσία της αρχικής κατασκευής. Η κατανομή των χώρων, έγινε βάσει των αναγκών της πενταμελούς οικογένειας και προσαρμοσμένες στα χόμπυ και τις συνήθειές τους. Η συλλογή των έργων τέχνης, ήταν επίσης ένα από τα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του χώρου και το διαπιστώνουμε παρατηρώντας ζωγραφικούς πίνακες σε κάθε γωνιά του σπιτιού.


Επίσης, ορισμένα έπιπλα του 18ου αιώνα από τις οικογένειες των ιδιοκτητών αναπαλαιώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στο χώρο με νέα πιο σύγχρονη εμφάνιση πλέον. Στο καθιστικό με τους γκρι και μαύρους τόνους, έρχεται ένα φωτεινό πράσινο να δώσει μία δόση χαλαρότητας. Η κουζίνα, ιδιαίτερα λειτουργική και απολύτως σύγχρονη, είναι εξοπλισμένη με λευκά ντουλάπια και μία νησίδα με επιφάνεια σε γκρι δρυ. Σε γκρι χρώμα είναι βαμμένος και ο υπόλοιπος χώρος, όπως οι τοίχοι πάνω από τα ντουλάπια και η οροφή.

Στο υπνοδωμάτιο τέλος, επαναλαμβάνεται το πράσινο του σαλονιού σε μικρές δόσεις, που έρχεται σε αντίθεση με τα βαριά έπιπλα αντίκες και τους γκρι τοίχους. Σημείο αναφοράς, η φιγούρα της Coco Chanel σε φυσικό μέγεθος στις πόρτες της ντουλάπας. Γιατί πάνω από όλα είναι το στυλ!

 

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ