2013-01-11 15:37:03
Φωτογραφία για Κατασχέσεις χιλιάδων πειρατικών CD και DVD το 2012 από την Δημοτική Αστυνομία Χανίων
Σε κατασχέσεις 6.049 παράνομων ψηφιακών δίσκων ήχου και εικόνας προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία το έτος 2012. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια 29 συνολικά επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Δημοτικής Αρχής για την πάταξη φαινομένου της πειρατείας και την καταπολέμηση της παραοικονομίας σε τοπικό επίπεδο, υπήρξε από τη Δημοτική Αστυνομία κατάσχεση 2.812 παράνομων ψηφιακών δίσκων ήχου (CD) και 3.237 ψηφιακών δίσκων εικόνας (DVD), τα οποία είχαν προς πώληση πλανόδιοι μικροπωλητές.

Για τα εν λόγω στοιχεία, σχετικά με τις κατασχέσεις πειρατικών προϊόντων που προστατεύονται με πνευματική ιδιοκτησία και πραγματοποιήθηκαν τόσο το έτος 2012 όσο και τα προηγούμενα έτη, έχει ενημερωθεί - με σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων – και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι εν λόγω κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων όπως το Ενετικό Λιμάνι, η Παλιά Πόλη και η Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, καθώς και σε παραλίες του Δήμου Χανίων.


Όσον αφορά τα προηγούμενα έτη, το 2011, πραγματοποιήθηκαν 23 επιχειρήσεις και κατασχέθηκαν συνολικά 1.830 CD και 2.195 DVD, τo έτος 2010 πραγματοποιήθηκαν 19 επιχειρήσεις και κατασχέθηκαν 3.982 πειρατικά CD και 2.422 πειρατικά DVD. Τέλος και με δεδομένο ότι η Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας ανέλαβε την αρμοδιότητα των κατασχέσεων τον Αύγουστο του 2009, πραγματοποίησε μία επιχείρηση κατάσχεσης σε μικτό κλιμάκιο με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Χανίων, στην οποία κατασχέθηκαν 218 CD.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά ο αριθμός των επιχειρήσεων και των κατασχεθέντων πειρατικών CD και DVD, ανά έτος.
flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ