2013-01-11 17:04:02
Φωτογραφία για Η αλήθεια για τα ...δισεκατομμύρια που «δόθηκαν» από την κυβέρνηση στους αγρότες;
Γράφει ο Ιωάννης Δέμος

Ως μία ακόμη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης θεωρούν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα αλλά και οι αγρότες, κείμενο ...ηλεκτρονικού μηνύματος εστάλη τουλάχιστον σε ψηφοφόρους-μέλη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να το διαδώσουν.

Το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

«Περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ στους αγρότες.

Από τον Ιούνιο έως και σήμερα η ρευστότητα των Ελλήνων αγροτών έχει ενισχυθεί με περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα στο εν λόγω διάστημα:

1. Καταβλήθηκε η ενιαία κοινοτική ενίσχυση για το 2012, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, σε 700.000 δικαιούχους.

2. Καταβλήθηκε η εξισωτική αποζημίωση, ύψους 160 εκ. ευρώ, για περίπου 70.000 δικαιούχους κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών.

3. Πληρώθηκε από εθνικούς πόρους η πρώτη δόση 50% , ύψους 81.581.038 ευρώ, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου σε 438.363 δικαιούχους.


4. Εγκρίθηκαν (με βάση τα στοιχεία της ΑΤΕ-Πειραιώς) δάνεια, ύψους 600 εκατ. ευρώ, προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.»

Στις παραγράφους 1 και 2 ομολογείται ότι τα χρήματα δεν τα έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Στην παράγραφο 3 τα ποσά που καταβλήθηκαν, είναι χρήματα των αγροτών που είχαν πληρώσει ως Ειδικό Φόρο Κατανάλωση για το πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούν για την κίνηση αγροτικών μηχανημάτων.

Το μεγάλο ψέμα βρίσκεται στην παράγραφο 4. Τα αναφερόμενα 600 εκ. ευρώ για δάνεια είναι στην πραγματικότητα οι νέες δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν για αναχρηματοδότηση των παλιών δανείων! Όχι νέα δάνεια!!! Πριν την υπογραφή των νέων συμβάσεων οι αγρότες με την απειλή της κατάσχεσης υποχρεώθηκαν να καταβάλουν σημαντικά ποσά για τις καθυστερημένες δόσεις. Δηλαδή είναι πιθανόν μεγάλο μέρος αν όχι το σύνολο των κοινοτικών ενισχύσεων των παραγράφων 1-3 να κατέληξαν στο «χωνί» των τραπεζών. Επί πλέον για να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις για το ανεξόφλητο μέρος των δανείων, απαιτήθηκε η υποθήκευση πολλαπλάσιων περιουσιακών στοιχείων και ένα σημαντικό ποσό ως…έξοδα φακέλου!

Και το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο Πρωθυπουργός και οι συνέταιροί του…σοσιαλιστές, είναι, που πήγαν αυτά τα…δισεκατομμύρια, αν όχι στις τράπεζες. Γιατί τα ταμεία των επιχειρηματιών που προμηθεύουν τους αγρότες με μηχανήματα και αγροτοεφόδια, εξακολουθούν να είναι άδεια! Το ίδιο και οι τσέπες των αγροτών.

Και βεβαίως οι επικοινωνιολόγοι της Κυβερνητικής Τρόϊκας, εμμέσως, συνδέουν τις «πληρωμές» προς τους αγρότες με τις δόσεις από τους δανειστές και την δυσβάσταχτη αύξηση του εξωτερικού χρέους κατά 54 δις ευρώ.

Η αλήθεια που όλοι γνωρίζουν είναι ότι μόνον 4 δις από τα εισπραττόμενα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν χρέη προς φαρμακευτικές και εταιρίες κατασκευής έργων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα τα στείλουν εκτός Ελλάδος στις μητρικές τους.

Για ποια ένεση ρευστότητας προς την αγορά ομιλούν οι «συνεργάτες»;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ