2013-01-11 19:06:03
Φωτογραφία για Συνάντηση του Απ. Κακλαμάνη με τον πρέσβη της Αρμενίας
Με τον πρέσβη της Αρμενίας κ. Γκαγκίκ Γκαλατσιάν, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Απόστολος Κακλαμάνης, με την ιδιότητά του ως... πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας.

Κατά τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Κακλαμάνης και Γκαλατσιάν επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις που ενώνουν διαχρονικά τις δύο χώρες.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε επίσης άριστες τις σχέσεις με την αρμενική παροικία στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στο νόμο που επί της προεδρίας του ψήφισε η Βουλή για την καταδίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων, υπογράμμισε ότι «αν η Τουρκία πραγματικά επιθυμεί να κάνει βήματα προς την Ευρώπη και την πραγματική δημοκρατία, οφείλει ν’ αναγνωρίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι οι γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων, σύμφωνα με τη γνωστή διακήρυξη του ΟΗΕ».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Αρμενίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυναμική της ελληνο-αρμενικής κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων. «Το ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν από τα πρώτα που καταδίκασαν την αρμενική γενοκτονία», τόνισε ο κ. Γκαλατσιάν. Ανανέωσε επίσης την πρόσκληση της αρμενικής ηγεσίας προς τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να επισκεφθεί το Ερεβάν, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε ο κ. Κακλαμάνης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Τσάκας... καταζητείται!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Τσάκας... καταζητείται!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ