2013-01-11 21:03:02
Φωτογραφία για «Η ΠΟΕ ΟΤΑ μπερδεύει το χώμα με τη λάσπη – Η αλήθεια δεν κρύβεται όσο κι αν προσπαθούν»
από το Γραφείο Τύπου

Για ψεύδη, συκοφαντίες και εκφράσεις υποτιμητικές και υβριστικές που δεν συνάδουν με το επίπεδο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, κατά τη σημερινή συνεδρίαση... της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ σχετικά με τις εργασίες χωματοκάλυψης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής. 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το απαράδεκτο επίπεδο και κάλεσε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να προσέλθει σε ειλικρινή διάλογο, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μέσα από τη συνεργασία και όχι μέσα από την έκδοση ανακοινώσεων. Ειδικότερα στην παρέμβασή του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι :

«Η διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ για ακόμη μια φορά επέλεξε να επιδοθεί στο προσφιλές γι’ αυτή σπορ της έκδοσης υβριστικών ανακοινώσεων για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής ενώ την έχω καλέσει να συνδράμει στην επίλυσή τους.


Αυτή τη φορά ανακάλυψαν τις εργασίες χωματοκάλυψης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής. Και ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ.

Βγάζουν ανακοίνωση για να πουν άραγε τι; Τι να πουν για ένα πρόβλημα που έχει ήδη εκτενώς συζητηθεί στις δημόσιες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και για το οποίο έχουμε ήδη λάβει απόφαση την 449/2012 προκειμένου να δοθεί ΝΟΜΙΜΗ λύση.

Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ που έχει επιλεκτική μνήμη και κρίση :

· Όταν ανέλαβε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, ουσιαστικά από 1-6-2012, οι εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων και χωματοκάλυψης στον ΧΥΤΑ Φυλής γίνονταν για μήνες αποκλειστικά από ιδιωτική εταιρεία, χωρίς καμία σύμβαση. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε από την πρώτη μέρα από τη νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ στην πολιτική και δικαστική ηγεσία του τόπου.

· Τα μηχανήματα – οχήματα του Συνδέσμου ήταν παροπλισμένα και το προσωπικό «απενεργοποιημένο».

· Ο Σύνδεσμος είχε σε βάρος του κατασχέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας χρεών προς τρίτους.

Για όλα αυτά που «σέρνονταν» για πολλούς μήνες σε γνώση ΟΛΩΝ, η κατά τα άλλα λαλίστατη διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν έβγαζε άχνα. Τότε «ποιούσαν την νήσσαν», δεν ήξεραν, δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν τίποτα.

Από τότε που η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έφτιαξε τα μηχανήματα, που οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν, που η εταιρεία απομακρύνθηκε, που οι κατασχέσεις σταματάνε και ανακαλούνται άρχισαν την επίθεση.

Είναι γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΕΔΣΝΑ δεν επαρκούν για το σύνολο των εργασιών, γι’ αυτό και προβλέφθηκε η πραγματοποίηση διαγωνισμού για υποστηρικτικές εργασίες.

Με δηλώσεις, όμως, όπως η χθεσινή, εκτίθενται απροκάλυπτα και ανεπανόρθωτα.

Δεν διστάζουν μάλιστα να παραποιούν ευθέως την πραγματικότητα, ισχυριζόμενοι ότι ο ΕΔΣΝΑ έχει ενεργή σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την χωματοκάλυψη, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Και τους προκαλώ αν έχουν τέτοια σύμβαση στα χέρια τους να τη δημοσιοποιήσουν αμέσως.

Προβληματίζει το γεγονός ότι την ώρα που ο Σύνδεσμος έχει απομακρύνει τον ιδιώτη και προσπαθεί να εντάξει σε συμβασιοποιημένη διαδικασία και αδαπάνως για το δημόσιο τη μεταφορά αδρανών, όλως τυχαίως εκδίδουν εμπρηστικές ανακοινώσεις.

Ποιούς και ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν; Τι προσπαθούν να πετύχουν; Ποιός τους βάζει και γράφουν αυτές τις συκοφαντίες;

Οι ανέξοδοι τιμητές και αυτόκλητοι σωτήρες των πάντων δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι οι πολίτες συντάσσονται πλέον στο πλευρό των ανοργάνωτων πλειοψηφιών και όχι των οργανωμένων μειοψηφιών.

Καλούμε τους συντάκτες των ανακοινώσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Τους καλούμε να ρίξουν μια ματιά γύρω τους στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν. Τότε θα καταλάβουν ότι έχουν ξεμείνει μόνοι τους και ότι οι ανακοινώσεις τους προκαλούν πλέον θλίψη και περιφρόνηση.

Πάντως να ξέρουν οι συντάκτες των ανακοινώσεων ότι εδώ γίνεται συστηματική δουλειά. Με πολύ κόπο και προσπάθεια.

Και τους ενημερώνω ότι για το πρόβλημα των απαραίτητων αδρανών εργάζονται ήδη οι υπηρεσίες μας για την ανάπτυξη ενός προγράμματος αξιοποίησης των υλικών εκσκαφής και των υλικών κατεδαφίσεων.

Με τον τρόπο αυτό θα προωθήσουμε και την ανακύκλωση και θα προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.

Μάλιστα για το πρόγραμμα αυτό θα συνεργαστούμε με Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που έχει αναπτύξει πρωτοποριακές εφαρμογές στο τομέα αυτό».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ