2013-01-12 00:29:27
Φωτογραφία για Η Αλληλουχία
Όλγα: Τώρα, Γιάννη, βέβαια, θα αναφερθώ στην ιστορία αυτή την αδιανόητη με τα γκαζάκια, έχουμε μια αλληλουχία γεγονότων όμως, δηλαδή ξεκινήσαμε από καταγγελτικές δηλώσεις κατά μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, εν συνεχεία περάσαμε σε καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών, και χθες βράδυ είδαμε κι αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι τοποθετήθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στα σπίτια συναδέλφων μας.

Γιάννης: Και πέντε ταυτοχρόνως, που σημαίνει υπάρχει οργανισμός που τα έβαλε, δεν πήγε ένας περαστικός και πέταξε ένα γκαζάκι.

Όλγα:  Όχι, όχι δεν ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση αυτή 

Γιάννης: Ακριβώς 

Όλγα: Άρα ενδεχομένως έχει σημασία το γεγονός ότι πια δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι υπάρχει μια προσπάθεια, ένα σχέδιο τρομοκράτησης ΜΜΕ, δημοσιογράφων και μια προσπάθεια φίμωσης απόψεων οι οποίες ενδεχομένως δεν είναι αρεστές.

---

Αυτό. Ακριβώς αυτό
. Το επιχείρημα για την καταδίκη της βίας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, εξαρχής υπήρξε ένα επιχείρημα με σαφές πολιτικό και επικοινωνιακό πρόσημο. Ξεκλειδώνοντάς το και παίρνοντας τα βήματα προς τα πίσω, βλέπουμε πια και χωρίς προσχήματα, πως όπως δεν καταδικαζόταν όλη η βία (η αστυνομική ήταν πάντα εκτός κριτικής ή και ευθέως υμνολογούνταν ως εξασφάλιση της δημοκρατικής τάξης) έτσι πλέον δεν καταδικάζεται μόνον η βία. Καταδικάζεται πια, μαζί με τη βία, ως δήθεν προπαρασκευαστικό της στάδιο και η ίδια η κριτική που στρέφεται εναντίον τους. Το να βγαίνεις λοιπόν και να ρωτάς αν ο Μπόμπολας είναι μέσα στη λίστα Λαγκάρντ, το να βγαίνεις και να μιλάς για το νέο δάνειο που πήρε το Mega, το να βγαίνεις και να λες πως παρόλες τις κορώνες του Πρετεντέρη ο Βενιζέλος κράτησε τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του και άρα πρέπει να ελεγχθούν οι τυχόν ευθύνες του, είναι καταγγελτικές δηλώσεις «κατά μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων» που μπαίνουν στο ίδιο κάδρο με τα γκαζάκια, είναι ο πρώτος από τους τρεις κρίκους της ίδιας αλυσίδας βίας και ανομίας.

Η sui generis δημοκρατία της Όλγας και του Γιάννη. 

Μega Channel ή τανκς. 
Old Boy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν θα είναι η Ελλάδα μας...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν θα είναι η Ελλάδα μας...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ