2013-01-12 00:27:02
Φωτογραφία για Για εναέρια επίθεση στο Μάλι έκανε λόγο ο Γάλλος ΥΠΕΞ
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς επεσήμανε πως η εμπλοκή των γαλλικών δυνάμεων στο Μάλι πραγματοποιήθηκε με τη... μορφή «εναέριας επέμβασης», χωρίς να επιβεβαιώσει πάντως και την παρουσία αφρικανικών δυνάμεων στο πεδίο.

«Εάν υπήρξε εναέρια επέμβαση; Ναι», δήλωσε ο Φαμπιούς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απαντώντας στην ερώτηση εάν πραγματοποιήθηκαν «γαλλικές εναέριες επιδρομές».

«Μας διαβιβάσθηκε, σε εμάς τη Γαλλία, ένα αίτημα για εναέρια και στρατιωτική υποστήριξη» από το Μαλί, επεσήμανε ο Φαμπιούς κατά την έναρξη της συνέντευξής του.

«Οι δυνάμεις του Μάλι βρίσκονται εκεί. Ζήτησαν την υποστήριξη της Γαλλίας. Η CEDEAO επίσης. Η Αφρικανική Ένωση ζήτησε την υποστήριξη αυτή. Όμως επί του παρόντος είναι οι Γάλλοι εκείνοι που παρέχουν υποστήριξη στις δυνάμεις του Μάλι », πρόσθεσε.

Δυνάμεις από τη Γαλλία, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία έχουν εμπλακεί σε συγκρούσεις στο πλευρό των δυνάμεων του Μάλι εναντίον των ισλαμιστών στο κέντρο της χώρας, είχε ανακοινώσει πρωτύτερα εκπρόσωπος των δυνάμεων της αφρικανικής χώρας.

Όπως διέψευσε απόψε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Σενεγάλης, η χώρα αυτή «δεν διαθέτει πολεμικά επιχειρησιακά δυνάμεις» στο Μάλι.

protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κόλπο Ροντρίγκεθ στα 3''
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κόλπο Ροντρίγκεθ στα 3''
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ